Boutoil i Benavides conqueriren Palma des de la seva Murada

El mes d’octubre deixà només dues activitats per la seva jornada d’apertura, però una d’elles resultà una gran festa de l’atletisme popular. Fou la Cursa nocturna Sa Murada SER Runner, que celebrà als peus de la Seu de Palma la seva vuitena edició amb una exitosa participació de més de 850 atletes entre les seves tres modalitats. 

Dos dels triomfadors del capvespre foren Aziz Boutoil i Victoria Benavides, guanyadors de la cursa de 10 quilòmetres. La cursa llarga del programa no oferí dubtes respecte els seus líders, que en ambdós casos gaudiren d’ample marge per les seves victòries. En el cas de Boutoil, el corredor de l’ADA Calvià mostrà una vegada més la seva bona forma actual, i a només una setmana de realitzar el seu debut en marató, sumà un nou èxit a la cursa palmesana: ja guanyà els 10 Km al 2021 i els 5 Km entre 2017 i 2019. Enguany, Boutoil s’imposà amb excel·lents 31:09. Per derrere, el millor perseguidor resultà Tòfol Castanyer. El veterà solleric, qui exercí de padrí de l’esdeveniment, oferí un rendiment imponent també en una distància inferiors a les seves habituals, i es féu amb la segona posició amb 32:51. Complpetà el pòdium Daniel Espada, també habitual del calaix a la cursa, enguany tercer amb 33:17. 

Quant a Benavides, l’atleta del Can Calco Hotels també signà el seu triomf de forma folgada, però en el seu cas trigà una mica més per a erigir-se com a favorita. De fet, al pas pel quilòmetre 4 encara liderava la cursa Leyre Montoya, esportista del Club La Blanca. Però la pollencina ja es situà primera abans de completar la primera volta, i augmentà la seva renda a la segona meitat de la prova. Finalment, 40:00 justos per Benavides i 41:30 per Montoya, amb Maribel Bennasar (CA Joan Comes Sa Pobla) tercera amb 42:18. 

La cursa prèvia de 5 quilòmetres oferí un desplegament de qualitat a la lluita per les primeres posicions, i una classificació amb cinc corredors per davall dels 16 minuts. El millor d’ells fou Iñaki Pena-Manso, atleta de l’organitzador Club Marathon Mallorca qui signà el seu triomf amb 15:16. Els seus companys de pòdium foren el pobler del VIVA Es Raiguer Toni Gran i Jaume Bauzá (CA Campos), amb temps respectius de 15:23 i 15:36. El quintet de luxe el completaren Diego Martínez (VIVA Es Raiguer, 15:46) i José Luis Lobay (Endurance THB, 15:53). Quant a la categoria femenina, la guanyadora fou Mª del Mar Barroso, també atleta del CM Mallorca qui registrà pel seu triomf un temps de 20:06. Stephi Flores (CE Total Team) i Alicia Conde completaren el pòdium amb respectius 21:55 i 22:10. 

La tarda atlètica al Parc de la Mar l’obrí la milla solidària de la qual participaren quasi 250 persones, moltes d’elles de col·lectius d’inclusió com Mater o ASPACE, molts sensibilitzats i movilitzats per a gaudir de la pràctica esportiva amb la seva inesgotable il·lusió. Valentín Gartner i Carla Urbano, ambdós del Sant Josep Obrer, foren els més ràpids (5:45 i 6:22). 

Jocs Esportius Escolars 
L’apartat de pista del cap de setmana el protagonitzaren els més menuts de l’illa de Mallorca, més concretament, els petits de les escoles atlètiques de la seva part forana, que celebraren la seva cinquena jornada dels JEE a la pista Mateu Cañellas d’Inca. Més d’un centenar i mig de joves d’entre 4 i 11 anys d’una vuitena d’entitats de Felanitx, Manacor, Campos, Capdepera, Binissalem, Montuïri, i naturalment Inca, posaren en pràctica les seves habilitats i mostraren els seus avenços aconseguits durant les vacances d’aquest passat estiu. 

Ara els més menuts de Mallorca ja es preparen per les seves finals comarcals de 2022, les quals tindran lloc dissabte 15 (Palma-Ponent, al CTEIB, Palma) i dissabte 22 (Part Forana, Torre des Enagistes, Manacor). 

 

Resultats – VIII Cursa nocturna ‘Sa Murada SER Runner’ 
Imatges – Tony Servera (CM Mallorca); CE Total Team