Logo

Els bons projectes de base i la bona tecnificació mostren el camí per a uns bons propers anys pel nostre atletisme

El calendari nacional oferí dos esdeveniments amb presència balear aquest cap de setmana. D’una banda, s’assolí el Xè Campionat d’Espanya Sub14 per equips, el qual tingué lloc a Torrevieja (Alacant) amb la presència de quatre clubs mallorquins, dos a cada una de les categories. 

El resultats més destacats arribaren al campionat femení. Col·lectivament, les nines del VIVA Es Raiguer aconseguiren una fantàstica 13ª posició d’entre els 30 participants, amb els parcials destacats de les seves dues marxadores, Elisabet N. Pons (11:00.54 sobre 2.000 metres, 7ª) i Lucia Batanás (8ª amb 11:03.55) i de Leire Morant, 12è temps als 80 m/tanques amb 14.17 (+0.6). Individualment, sobresortí l’actuació d’Apol·lònia Rigo. La jove de l’Atletisme Porreres marcà el 5è millor temps a les semifinals dels 80 metres, 10.92 (+0.3), els quals millorà fins els 10.80 (+0.7) de la final, que li atorgaren la tercera posició. La seva companya Sofía Jiménez aconseguí ser 10ª a l’alçada amb 1,36, i amb la resta de parcials del seu equip, es classificaren en 26ª posició. 

El programa masculí comptà amb la participació del Sporting Calvià i del AZ Sport Binissalem. El club del ponent mallorquí fou 24è, amb les actuacions destacades de Mario Godoy (12è a llargada amb 4,74 +0.0) i de Nil Avellaneda (10è als 2.000 m/marxa amb 11:07.78). D’altra banda, el club binissalemer quedà just una posició per damunt, 23è

L’altra activitat nacional amb presència balear fou la prestigiosa XVII Milla Internacional de Bilbao, celebrada dissabte 14 d’horabaixa. La cursa d’èlit femenina comptà amb tres de les nostres corredores més en forma del moment: Andrea Romero, Daniela García i Lucía Pinacchio. La formenterenca del club local fou 18ª amb 5:20, amb la mallorquina del New Balance a continuació, 21ª amb 5:21. Pinacchio (Puma) fou 26ª amb 5:45. 

PNTD Martell 
Competicions apart, dissabte 14 deixà una activitat més celebrada al CTEIB: les jornades del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva dedicades al llançament de martell. Coordinades pel nostre tècnic José Juan Vellibre i amb la participació de l’expert de la RFEA Carlos Revuelta, 4 atletes Sub16 i Sub18 de les nostres illes de bona projecció a l’especialitat, aií com també 4 tècnics, pogueren aprendre nocions bàsiques i exercicis tant d’iniciació a la tècnica com de força específica, per a ensenyar les primeres passes i donar un primer desenvolupament a l’especialitat. 

 

Imatges – Atletisme Porreres, AZ Sport Binissalem; Festak.com; FAIB