Balears tingué molt per dir el darrer cap de setmana de cros

Aquests 12 i 13 de març deixaren dos dematins amb intensa activitat al sector del camp a través, amb un campionat mundial i dos de nacionals on l’atletisme balear deixà bones petjades. 

Dissabte fou torn d’Andrea Romero, participant amb #EspañaAtletismo al Campionat Mundial Universitari de la modalitat, a la localitat portuguesa d’Aveiro. Sobre un recorregut de 10.000 metres, la formenterenca posà tancament al seu memorable hivern amb la 13ª posició (temps de 33:18), resultant la segona de l’equip nacional i responsable directa del bronze col·lectiu que les joves espanyoles aconseguiren, només superades per Gran Bretanya i Alemanya. La campiona d’Espanya Sub23 de cros i 3.000 metres comptava amb un antecedent similar al d’Aveiro: el Mundial Escolar FIS que disputà el 2018, on es classificà en 24ª posició, millorat evidentment per la seva versió Sub23 d’aquest inoblidable 2022. 

Altres dues activitats de cros, aquetes d’àmbit nacional, tingueren lloc el dematí de diumenge 13. D’una banda es celebrà a Getafe el Campionat d’Espanya Escolar per Autonomies, per les categories Sub16, Sub18 i Inclusiva. Aquí Balears presentà quatre seleccions d’entre les quals la millor fou la Sub16 femenina, vuitena, amb tres atletes, les tres del Diana AC, entre les 50 millors. Qui entrà més endavant aquesta vegada fou Júlia Arndt, 37ª. A continuació, tant els nins Sub16 com les nines Sub18 es classificaren en 13ª posició, amb Víctor Vizcaíno (CA Montuïri, 58è) i Júlia Peña (Joan Capó Felanitx, 17ª) com a millors classificats dels respectius equips. La de Peña fou la millor classificació en el global de l’actuació balear, doncs tot i quedar a prop, el millor Sub18 masculí fou Mark Roper (CA Pitiús), 22è, líder d’un equip que fou 15è.

Uns quilòmetres al sud, a la localitat cordovesa d’Hornachuelos, els millors màster del país es donaven cita al seu nacional de cros. I com és costum, els nostres veterans trepitjaren calaix i mossegaren medalles. Enguany només foren quatre els balears participants, però responsables d’un balanç més que notable. Antonio Jurado (CM Mallorca) tornà a proclamar-se campió d’Espanya M70 sobre 3,7 quilòmetres, distància que també cobriren Vicente Capó (CA Inca) i Emilio De la Cámara (CA Fidípides), per a fer-se amb la plata i el bronze M75 respectivament. Completà la representació balear Gaspar Gregorio (ADA Calvià), 55è M50. 

L’activitat atlètica balear fora de les Illes quedà completada amb la participació de Joaquín Roselló a un control de relleus 4×800 a Sabadell (l’equip M50 del qual prengué part registrà 8:34.08) i la de Martín T. Cuart (Amistat-NovomarHotel) a la Unirun 2022, la Cursa de les Univeristats Catalanes on, sobre 5 quilòmetres de recorregut, el mallorquí fou 5è amb important registre de 15:29. 

 

Imatges – #EspañaAtletismo, +Atletismo, Mónica Adrover, Delegació FAIB 
Galeria – Cpat. Espanya de Cros Escolar (cortesia de Mónica Adrover)