Balears fregà el pòdium al nacional per autonomies de Berga

El Campionat d’Espanya de Trail per Federacions Autonòmiques celebrat aquest dissabte a Berga, Barcelona, deixà un gust agredolç per la delegació balear, que descobrí el bon paper que és capaç de fer en aquest sector a nivell nacional, tot i que fos a costa de quedar a les portes d’un resultat que s’arribà a tenir a les mans. 

La prova absoluta de 26 kilòmetres presentà ja de sortida la baixa de darrera hora per malaltia de Bel Calero. Tot i així, les fèmines de la selecció balear competiren de forma brillant, llavors liderades per l’eivissenca Irati Matas (24ª, 3h18:39), seguida per les mallorquines Karina Gómez (30ª) i Maria Ramis (38ª) i per la menorquina Maria Allés (42ª). En conjunt, les dones balears foren novenes. Quant a la prova masculina, Alejandro Forcades es mostrà impecable entre el top ten de la cursa, classificant-se finalment vuitè amb excel·lent temps de 2h28:34. Poc per darrere, José Luis García Pujadas i Damià Ramis avançaven també dins dels quinze primers, provisional que feia somiar amb el pòdium col·lectiu, però en un desafortunat contratemps, el binissalemer sortí del circuit, i per quan el recuperà, ja tots els esforços foren insuficients. Ramis creuà la meta 12è i García Pujadas 15è, resultats que juntament amb l’actuació de Forcades deixaren a Balears cinquena… a només 1:22 del bronze. L’actuació de l’equip masculí la completaren notablement l’eivissenc William Aveiro (20è) i Sergi Beltran (24è). Tot i l’amargor de les circumstàncies, el resultat deixà una excel·lent referència de la bona forma del trail balear. 

Aquesta bona forma ajudaren a confirmar-la els més joves de l’expedició. La Sub23 Àngela Llabrés fou vuitena sobre els 14 kilòmetres de la categoria, amb un temps de 1h35:47, i a la mateixa categoria, Joan Mesquida fou vintè amb 1h16:09. Quant a l’equip Sub20 masuclí, fou desè a la prova de promoció de 8 kilómetres, amb Raúl Vallés 26è i Joan Coll 27è

Fora del campionat, el veterà Manolo Picó prengué part de la cursa de 26 kilòmetres amb un notable resultat de 3h21:44 que li permeté ser el 58º de la general i segon entre els M50. A l’extrem oest de la península, a la localitat de Quiroga, Lugo, la mallorquina Àngels Llobera sumà un èxit més al seu idili amb el trail running. La pollencina del CA Montuïri s’imposà a la Marató do Castelo, prova de 42 kilòmetres on resultà la 21ª de la general… i la millor fèmina, amb un temps de 5h50:00. 

SkyLine 
El sector del trail running també tingué la seva activitat a l’àmbit regional gràcies a la III Palma SkyLine celebrada aquest diumenge 8 dematí. Les seves modalitats de 23 i 16 kilòmetres reuniren al poliesportiu Rudy Fernández de Génova a més 120 participants d’entre els quals els millors foren Andrés Calderón i Xisco Valent. 

Calderón (+QTrail) fou el millor a la prova llarga gràcies a un temps de 1h55:38, quedant acompanyat al pòdium per Raúl Romero (Pegasus AC, 1h56:29) i per Miquel Mas (Trotadors d’Algaida, 1h57:37). Aquí la millor fèmina amb gran diferència fou Coloma Sureda, del CE Rovellats, amb un temps de 2h21:17, sent la seva més immediata perseguidora Margarita Prieto (Trotadors, 2h43:14) amb Hailey Díaz (Sporting Calvià) tercera en 2h58:14. 

Valent (ADA Calvià) fou el més ràpid a la prova de 16 kilòmetres, a la qual s’imposà amb un temps de 1h13:59. Joan Alexandre i Miguel Espinosa completaren el pòdium amb 1h15:45 i 1h16:34 respectivament. Agnieszka Kurylowicz fou la millor dona des de la setzena posició de la general, gràcies a un temps de 1h37:07, pels 1h48:46 de María Gómez (CE Palmarunners) i els 1h57:25 de Denisa Lackova, qui completaren el pòdium. 

 

Resultats – III Trail Running ‘Palma Sky-Line’ (Palma, 8-Mai) 
Imatges – RFEA, William Fernández (CM Mallorca), Elitechip, Delegació FAIB