La balear de trail i Andrea Romero, rècord de Balears amb 34:20 als 10 Km El Pendo, titulars de la plana nacional

El primer cap de setmana de maig no ens lliurà de qualque campionat d’Espanya, i en aquest cas fou dels intensos doncs fou torn d’un esdeveniment per federacions autonòmiques. La selecció balear de trail es desplaçà fins a Lerín (Navarra) per a defensar els nostres colors, una tasca que continua millorant i que enguany quedà a només una passa del pòdium. 

Fou amb la selecció absoluta masculina com a protagonista, a la prova de 27 quilòmetres, on un desafortunat incident amb la senyalització del recorregut provocà la posterior desqualificació del mallorquí Damià Ramis (entre d’altres participants), minvant les opcions reals de pòdium del conjunt illenc. Per davant, José Luis García Pujadas liderava l’equip amb una històrica sisena posició (temps de 2h17:48), actuació que seguiren Sergi Beltran (2h22:41, 17è) i William Aveiro (2h36:14, fora de concurs) per a quedar a menys de 8 minuts del bronze col·lectiu. Toni Gran completà la classificació balear amb 2h37:21 (35è). La selecció Sub23 masculina, ella participant sobre un circuit de 14,5 quilòmetres, també quedà molt a prop del pòdium amb la seva 5ª posició final, gràcies en gran part a l’excel·lent prestació d’Adrián Calvo, siè amb 1h17:54. Santiago Llama (1h25:33) i Joan Mesquida (1h43:15) completaren l’equip. 

L’altra gran actuació individual (i conjunta) es donà a la prova absoluta femenina, on Bel Calero es colà al top-ten amb la seva 9ª posició, gràcies a un temps de 2h54:51. Àngels Llobera (3h06:18, 23ª) i Maria Ramis (3h18:01, 29ª) certificaren la setena posició per l’equip, amb Maria Allés (3h34:48, 39ª) tancant l’actuació balear. A les curses de promoció, sobre 8 quilòmetres, guanyaren experiència Toni Muñoz (20è), Toni Boned i Raúl Vallés, entre els homes, i Mar Ribas (22ª) i Elena Ferrer, entre les dones. 

Ruta 
L’apartat de ruta ens brindà poques actuacions però d’altíssima qualitat. Sense gaire més referències, Andrea Romero tornà a prendre part dels 10 Km El Pendo, a la localitat càntabra de Camargo. La formenterenca del Bilbao Atletisme realitzà una cursa excepcional i començà a donar pistes dels fruits del seu entrenament primaveral a Font Romeu… quan creuà la meta en fantàstics 34:20, nou rècord de Balears de la prova que milloren els 34:43 que Atteneri Tur establí a València el desembre de 2018. Romero fou sisena a una cursa guanyada per l’atleta de l’ADA Calvià Edymar D. Brea, amb imponents 32:43. 

L’altra gran actuació sobre l’asfalt el mateix diumenge dematí es donà a Barcelona, a la Cursa de El Corte Inglés, on prengué part Marina Bagur. Poques hores després de la seva notable prestació als 3.000 m/obstacles a la mateixa ciutat, la menorquina del CA Ría Ferrol cobrí els 10 quilòmetres de l’emblemàtica prova en excel·lents 35:15, que li brindaren la segona posició de la classificació. 

La ruta autonòmica ens oferí un únic capítol exposat aquest diumenge 7, el qual tingué lloc a Maó amb la XVII Carrera ‘Fortaleza de La Mola’. A prop de 200 participants de totes les edats gaudiren de la reedició d’aquestv atractiva prova que tingué com a guanyadors de la seva prova principal, sobre 7,5 quilòmetres, a Juan Moreno i Maria Pallicer. Moreno s’imposà per tercera vegada consecutiva, amb ampli marge i un temps final de 27:59, per davant de Juan Díaz i Washington Donoso. Quant a Pallicer, enllaçà la seva cinquena victòria seguida, aquesta vegada des de la cinquena posició de la general gràcies a un temps de 31:08, quedant acompanyada al pòdium per Katty R. Holguin i Marta Orives. 

 

Resultats – XVII Carrera ‘Fortaleza de La Mola’ 
Imatges – Expedició FAIB, 10 Km El Pendo, Cursa El Corte Inglés Barcelona, Katerina Pu (MenorcaInfo)