L’asfalt deixà nous èxits i homenatges a Muro, Maó i Palma

Fora de les pistes, l’atletisme tingué accent popular a tres indrets de les nostres Illes, en tres respectives sessions repartides els dematins de dissabte i diumenge. 

La matinal de dia 19 fou molt especial a Muro, amb el retorn dos anys després de la seva milla urbana. Amb aquesta edició, la XXIXª la tradicional prova de Sant Joan passà a denominar-se Milla urbana ‘Joan Comes – Vila de Muro’, en homenatge a la figura homònima que fou des de conseller insular d’esports fins batle de Sa Pobla, fent una encomiable tasca de promoció esportiva a la regió nord de Mallorca i que malauradament la nostra comunitat perdé el passat mes de març. La prova constà de tres curses no competitives i un acta commemoratiu en honor de Joan Comes Reus. 

També dissabte dematí tingué lloc la XV Carrera ‘Fortaleza de la Mola’. L’emblemàtica construcció militar de Maó, a Menorca, celebrà carreres per totes les categories les quals classificaren més de 200 participants, mig centenar a les quatre curses infantils, i més de 160 a la principal, de 7,5 quilòmetres, d’entre els quals els millors foren Joan Moreno i Mª Jesús Pallicer. El corredor del Cecome Sant Lluís compartí els primers compassos de la prova amb Miquel Torres, però l’atleta del Island Sport no aguantà el ritme de Moreno, qui amb 27:07 sumà el seu cinquè triomf a la prova, després dels de 2013, 2014, 2016 i 2018. Torres acabà amb 27:34, pels 28:13 de Dani Pierez, també del Sant Lluís, encarregat de tancar el pòdium d’honor. 

Per la seva part, Pallicer (independent) sumà un èxit més al seu dilatat palmarès. En el seu cas quart triomf a la cursa (després de 2016, 2018 i 2019), la ferrerienca guadí de més de dos minuts d’avantatge gràcies al seu estat de forma, el qual la dugué a creuar la meta en onzena posició de la general amb un temps de 29:45, pels 31:59 de Mario Fiol (Menorca Trail Es castell) i els 32:44 de Katty Holguin (Alaior Esport). 

Diumenge dematí tancà el capítol de curses populars del cap de setmana la ‘Badia de Palma’, organitzada pel Club Marathon Mallorca. La seva setena edició inclogué al seu programa distàncies de 10 i 5 quilòmetres, les quals reuniren a prop de 400 participants en total. A la prova llarga els millors foren els atletes del CA Montuïri Toumi Dahmani i Asmaa Zammou. El veterà continua recuperant la seva millor versió i aquest diumenge ho demostrà connectant Bellver amb el Moll Vell de Palma en 31:58. L’acompanyaren al pòdium Damià Ramis (Malift MallorcaTrail) i Toni Gran (VIVA Es Raiguer), amb temps respectius de 32:39 i 33:01. D’altra banda, Zammou creuà la meta en 40:05, seguida per Victoria Benavides (Can Calco Hotels, 41:47) i per Maribel Camallonga (GE Es Pedal, 43:10). 

Quant als millors sobre 5 quilòmetres, el triomf correspongué a Jaume Garcías i Abby Passols. El corredor de l’Amistat-NovomarHotel s’imposà amb 16:44, pels 17:13 de Toni Jofre i els 17:17 de Simón Águila; mentre que l’atleta de l’Endurance SC guanyà gràcies a un temps de 20:58, pels 21:35 de la seva companya d’equip Ascensión Martínez i pels 23:47 d’Ainhoa Muñoz (CA Pollença). 

 

Resultats – XV Carrera ‘Fortaleza de la Mola’ 
Resultats – VII Cursa ‘Badia de Palma’ 
CM Mallorca, Laura, Rotger, Laura Becerra (Última hora), Toni Pons Barro (Facebook)