Andrea Romero, subcampiona d’Espanya de Cros Sub.23.

El CIII Cpat. Espanya de Cros deixà la brillant actuació d’Andrea Romero, qui es proclamà subcampiona nacional gràcies a una carrera demostració de lluita i excel·lent tàctica.
En la cursa Sub23 femenina, sobre 10.200 metres i cinc voltes a un exigent circuit, la formenterenca sabé llegir perfectament i distribuir les forces. Això i el seu gran estat de forma d’aquest hivern 2021, en què ha assolit entre altres fites la plusmarca balear de 3.000 metres (9:24.12 en pista coberta), construïren una memorable actuació de menys a més que li donà la medalla de plata. A la mateixa cursa, la mallorquina Rosa Serra es classificà en meritòria 56ª posició.
Just abans de les atletes Sub23 competiren els Sub20 masculins, on es veié una altra de les actuacions titulars de la selecció balear a Getafe. El mallorquí Adrià Ceballos realitzà també una cursa molt intel·ligent, i liderà el quartet balear amb una fantàstica novena posició. Ceballos fou 51º a Saragossa 2020, però ja demostrà un salt de qualitat important el passat desembre, quan es classificà setè al nacional de trail per autonomies a Eivissa. Els seus companys d’equip Adrián Calvo (53º), Imad Ahjjam (62º) i Antoni Juan (64º), donaren a Balears la 13ª posició per autonomies.
La primera cursa de la jornada, la Sub20 femenina, comptà amb la participació d’Alia Ibensadiken, única illenca a la prova, qui es classificà en 43ª posició.
La segona meitat de la jornada començà amb la cursa Sub23 masculina, amb la gran actuació de Joan Wager. El menorquí, una de les revelacions de l’hivern, es mostrà molt consistent en cursa i finalitzà en 12ª posició. A continuació, els mallorquins Miquel Àngel Capó (26º) i Mohamed Raissi (57º), confirmaren la setena posició per equips a la prova.
Quant a les proves absolutes, la femenina enguany tornà a classificar-se per autonomies amb una bona 13ª posició. Lideraren la representació balear Gemma Llabrés i Marina Bagur, 36ª i 40ª respectivament, amb Rosa Córdoba 52ª i Mª Àngels Mestre en 65ª posició.
I si l’actuació de les fèmines a El Cerro de los Ángeles seguí el guió del classificatori del 14 de febrer, no pogué ocórrer el mateix a la prova absoluta masculina. El mallorquí José Luis García confirmà un poc més la seva recuperació i liderà l’actuació balear amb la 49ª posició, a la qual seguí la 73ª de Toni Gran. Malauradament, tot i acudir amb un equip de cinc membres i ser suficients tres per a puntuar, Balears quedà fora de la classificació per autonomies, a causa dels abandonaments d’Abdelaziz Merzougui, Aziz Boutoil i Adrián Guirado.