Andrea Romero, RÈCORD DE BALEARS DE 3.000 METRES: 9:09.35!

Andrea Romero trencà els llibres d’estadística amb una marca estratosfèrica de 9:09.35 als 3.000 metres del Míting Internacional de Catalunya en pista coberta, celebrat aquest dimarts 8 a la pista de Sabadell. La formenterenca de la JA Elche fou setena en una cursa de gran nivell, amb tres atletes per davall dels 8:59, i dues espanyoles Sub23, ella i la catalana Elia Saura, per davall dels 9:10. 

Encara amb una lleu ressaca del gran campionat de Balears celebrat a Eivissa dissabte 5, la jornada a la pista barcelonesa donà noves alegries pel nostre atletisme. El capvespre comptà amb tres actuacions d’atletes balears i la primera d’elles fou a càrrec de Laura Radó. La campiona balear dels 800 metres participà a la cursa B de la distància i tot i finalitzar en darrera posició, obtingué premi a la seva lluita en forma de 2:16.61, marca personal (global, entre pista coberta i aire lliure) que demostra la bona forma en què es troba la Sub23 del Speed Club. 

Una hora més tard, a la mateixa distància però a la cursa A, prengué part Daniela García. L’atleta del New Balance Team trobà una cursa llançada a ritme frenètic on dues atletes davallaren dels 2:01. García arribà cinquena amb millora de la seva marca de la temporada en 2:05.01, que la consoliden com a la segona referència nacional de l’any sols per darrere de la salmantina Lorena Martín, en gran forma aquest hivern (a Sabadell fou tercera amb 2:01.34). 

Fou només un quart d’hora després de l’actuació de García quan arribà la d’Andrea Romero. Qui només nou dies abans es proclamà flamant campiona d’Espanya de cros en categoria Sub23, obrí la seva temporada de pista coberta de forma magistral. En una carrera ràpida, la deixebla de José Antonio Redolat trobà unes sensacions magnífiques, que a més a més de permetre-li una gran marca, conviden a pensar en imminents noves plusmarques aquest hivern. La formenterenca no competia en pista des del passat mes de juliol, més de mig any, i tot i la seva gran demostració al nacional de cros a Jaén, una rebaixa de tal magnitud podia resultar difícil d’imaginar. Romero destrossà el cronòmetre i ho féu amb uns darrers girs forts. Els seus 9:09.35 suposen rècord de Balears absolut i millor marca Sub23 de la història, en el global de pista coberta i aire lliure, 15 segons (5 per quilòmetre!) menys que la plusmarca que deixà a València ara fa quasi un any. Suposen de llarg tant mínima nacional Sub23 com absoluta, i quant al rànquing de tots els temps, la situen cinquena Sub23 de sempre! 

Tres atletes Sub23, i tres atletes que sens dubte tindran molt a dir aquest hivern entre les millors del país. 

 

Sportmedia, MiguelezTeam (RFEA), Arxiu FAIB