Andrea Romero i Adrià Ceballos, seleccionats per l’Europeu de Cros de Turín!

Andrea Romero i Adrià Ceballos han estat convocats per a formar part de la selecció espanyola de cros per l’Europeu que tindrà lloc aquest proper diumenge 11 a Piemonte (Turín, Itàlia). La Direcció Tècnica de la RFEA ha donat a conèixer els equips que acudiran al Campionat d’Europa i enguany Balears comptarà amb dos representants. 

En el cas d’Andrea Romero suposarà l’enèssima fita a una temporada 2022 veritablement memorable. La formenterenca de la JA Elche ja començà 2022 llançada, proclamant-se campiona d’Espanya Sub23 de la modalitat a Jaén, el 30 de gener. Tres setmanes després (19 de febrer) aconseguiria idèntic èxit indoor a Salamanca, als 3.000 metres, i a l’aire lliure, tancava el triangle de títols nacionals de la categoria amb una lluita memorable amb Carmen Riaño als 5.000 metres al nacional Sub23 de Santander (10 de juliol). Naturalment, amb aquests resultats no podia ser que la de Piemonte fos la primera internacionalitat de l’any per Romero, i és que la deixebla de José Antonio Redolat ja va representar a #EspañaAtletismo al Mundial Universitari de Cros a Aveiro (Portugal, 12 de març) on fou 13ª, i el setembre (10/11), formà part de l’equip nacional al Campionat Unió Mediterrània Sub23 celebrat a Pescara (Itàlia), on fou quarta als 5.000 metres. 

La de Turin serà doncs la setena internacionalitat de sempre per Romero. Les quatre prèvies a 2022 també foren per esdeveniments de camp a través, la seva especialitat: l’atleta de la JA Elche ja prengué part als europeus de cros de Samorin 2017 (41ª Sub20), Lisboa 2019 (63ª Sub20) i Fingal-Dublín 2021 (30ª Sub23); i per enmig també acudí al mundial escolar de París 2018 (fou 24ª). Sens dubte, el de Turin 2022 serà el llaç daurat a una temporada d’ensomni per la balear, que posarà fi a la seva etapa Sub23 des de la primera filera nacional. 

Romero aconseguí la seva selecció directa per Turin gràcies a la seva brillant victòria al Cross internacional d’Atapuerca, campionat nacional per clubs, el passat 13 de novembre. Una setmana després, es permeté prendre una darrera referència de forma al Cross internacional d’Itàlica, on fou 13ª a la cursa internacional absoluta femenina. 

Pel que fa a Adrià Ceballos, l’atleta del FC Barcelona gaudirà del seu debut internacional a Piemonte! Si bé és veritat que la seva trajectòria nacional no es troba encara tan consolidada com la de Romero, Ceballos també ha signat un 2022 pel record, culminat amb un inici de la temporada de cros al qual ha donat una passa endavant determinant per la seva inclusió a l’equip nacional. 

En el seu cas com a Sub23 de primer any, el deixeble de Mateu Cañellas començà l’any sent el millor de l’equip balear al nacional de Jaén com el 34è d’Espanya, el mes de febrer reforçà la seva posició amb el subcampionat balear absolut de 3.000 metres a Eivissa (amb 8:32.27) i el quart lloc absolut en cros, a Inca (or Sub23, com també aconseguí a la modalitat de trail de mitja distància). El seu estiu patí l’absència al nacional Sub23 de Santander, però abans tingué temps de dur les seves marques personals fins a 8:56.85 (3.000 m/obstacles, 28 de maig) i 14:35.83 (5.000, 2 de juliol). Després de l’aturada estival, com ja s’ha dit, la tardor signada pel mallorquí ha estat una de les revelacions dins del panorama nacional. Primer s’imposà magistralment a la categoria Sub23 del Cross internacional de Soria (6 de novembre), i una setmana després, a Atapuerca, oferí un espectacle de primer nivell, on fou tercer, a les portes de la preselecció directa, després de donar la cara durant els primers tres quarts de cursa. 

Una que s’acomiada de la categoria Sub23 i un que encara no ha complit el seu primer any dins d’aquesta. Dos valors de futur del nostre atletisme que continuen nodrint el llistat d’il·lusionants internacionalitats per l’atletisme balear. Les seves curses al Campionat d’Europa de Cros Piemonte 2022 tindran lloc al Parc de La Mandria. Primer serà torn del debutant Ceballos, a la cursa Sub23 masculina de les 11:30, sobre 8.000 metres de recorregut, i a continuació, a las 12:03, cursa Sub23 femenina, sobre 6.000 metres, a la qual Romero cercarà el millor final possible a un 2022 que ja és històric. 

 

Imatges – MiguelezTeam/RFEA, European Athletics