Alba Serrano obre una nova etapa pel 400 balear: campiona d’Espanya Sub18 amb 55.52, nou rècord de Balears en pista coberta!

L’atleta Alba Serrano es proclamà campiona d’Espanya Sub18 de 400 metres en pista coberta al nacional celebrat aquest cap de setmana a Salamanca. La seva fita, acompanyada d’un sensacional rècord de Balears absolut, fou la més destacada d’una representació balear que també celebrà el bronze de Núria Muntaner als 200 i altres sis posicions de finalista, balanç extret d’una expedició de nou atletes que dona bona evidència de la nova talentosa generació del nostre esport. 

Serrano, del Diana Athletic Club, deixà el clímax de l’actuació balear a Salamanca. Després de registrar el millor temps de la ronda a les semifinals de dissabte amb 55.83, ja a només 5 centèssimes del rècord balear absolut de Lucía Pinacchio, la deixebla de Jaume Mulet corregué una final d’ensomni, en què s’imposà amb majestuosos 55.52, 0.26 millors que el temps de Pinacchio el desembre de 2018, i tercer millor marca espanyola de sempre a la categoria! 

L’altra medalla de Balears a Salamanca arribà pocs minuts abans. Fou gràcies als 200 metres femenins i una actuació excelsa de Núria Muntaner. La velocista del Speed Club superà la primera ronda amb el tercer millor temps, ja marca personal indoor de 25.40, però lluny de quedar allà, l’atleta dirigida per Juan Sancha encara deixà 25.16 a les semifinals (4t temps) i fantàstics 24.97 a la final! El triomf de Muntaner a la final B només fou superat per dues atletes de l’altra sèrie, detall que brindà el bronze a la mallorquina. A la mateixa prova competí Hayat Abdeselam, atleta del CA Siurell-Sa Sini que repetí la setena posició del 2022, enguany deixant una targeta de registre igualment notable: 25.76, 25.47 i 25.83. Abdeselam obtingué una altra posició de finalista gràcies al seu salt de 11,47 metres al concurs de triple salt, on fou vuitena. 

Una altra atleta que doblà prova fou Amelia Weeks. La poderosa juvenil del Pegasus AC competí a les dues modalitats de 60 metres. Al llis ja complí més que bé, amb una actuació en progressió de 7.78, 7.76 i 7.71 a la final, on fou sèptima i a només dues centèssimes de la millor marca balear de la categoria. Quant a la modalitat amb tanques, Weeks donà bona mostra de la seva versatilitat a les distàncies curtes: després de 8.65 a primera ronda i 8.70 a semifinals, la mallorquina seguí la inèrcia d’una final d’altíssim nivell i dugué la seva marca personal fins espectaculars 8.47, quedant a només 0.04 del pòdium i establint, això sí, una nova millor marca balear de la categoria, millorant els 8.51 que Inés Pascual establí el 2020. La seva companya d’equip Neus Borràs participà al pentatló on també posà el llaç a un hivern d’ensomni: la polivalent atleta del Pegasus competí formidablement (8.79 a tanques, 1,55 a alçada, 11,16 a pes, 5,02 a llargada i 2:33.57 als 800!) per a una suma final de 3.452 punts que li atorgaren la cinquena posició final. 

La cinquena posició també la signà Mark Roper als 3.000 metres. L’atleta del CA Pitiús també tancà un fantàstic hivern (a falta del nacional de cros d’aquesta propera setmana) amb una carrera memorable on es mogué molt intel·ligentment fins el seu registre final de 8:44.50, a menys de 1.5 segons de la millor marca balear que ostenta Mario Mola. A la mateixa carrera, el mallorquí Martí Ginard (Lô Esport), fou 14è amb 9:02.09. Completaren la brillant actuació balear Carles Vich (Siurell), 8.52 a la primera ronda dels 60 m/tanques, i Ariana Robles (Aldahra Lleida), 2:17.85 a les semifinals dels 800 metres. 

Soria, Irlanda… i Liévin 
Més enllà de la festa juvenil donada a Salamanca, l’atletisme balear tingué altres focus d’atenció a distints indrets. El camp a través encara oferí alguns batecs gràcies a les actuacions d’Andrea Romero, Santiago Llamas i Sandra Vadell. La formenterenca competí al Campionat d’Espanya universitari a Soria, on fou 8ª (16:49 sobre 4.500 metres) i pujà al calaix més alt amb el seu equip de la Universitat de València. Llamas fou 97è amb 29:15 sobre 7.500 metres. Quant a Vadell, la Sub18 del Diana AC continuà la seva experiència a terres irlandeses amb un fantàstic 35è lloc al nacional de cros del país, allà sota els colors del Saint Flannans Ennis. 

El cap de setmana també deixà un nou episodi internacional gràcies als nostres Sub20 d’or. A l’encontre internacional de la categoria júnior entre França, Itàlia, Almanya i Espanya, els mallorquins Miquel Àngel Esteller i Dani Castilla defensaren els colors de #EspañaAtletismo. Si bé el plusmarquista nacional de 60 m/tanques hagué d’abandonar, Esteller féu gala del seu títol nacional amb 48.56 als 400 metres, tercer temps del global. 

 

Imatges – José Vicente/MiguelezTeam/RFEA, Diana AC, Speed Club, Universidad de Valencia