Veterans i corredors representaren l’atletisme illenc a Braga i Castellón

El darrer cap de setmana de febrer quedà completat per dues activitats més fora de les nostres Illes. D’una banda, alguns dels nostres millors veterans completaren la seva participació internacional al XIII Campionat d’Europa Màster en pista coberta, celebrat a Braga, Portugal, entre els dies 20 i 27 de febrer. Aquest esdeveniment va resultar tot un retrobament carregat d’il·lusió, doncs pels atletes màster, resultava el primer campionat internacional, trail apart, des d’abans de la pandèmia. 

Amb una expedició de 17 atletes, el balanç per Balears fou més que notable, amb 6 medalles individuals, cinc més pòdiums per equips i un rècord d’Espanya. La jornada inaugural deixà les proves de cros, amb el setè lloc del M50 Vicente Gadea (CA Sa Raval) com a més destacada, que col·laborà del segon lloc per equips d’Espanya. El seu company M65 Vicent Planells participà del bronze col·lectiu d’Espanya a la seva categoria. Els atletes del Playas de Castellón Julián Ferrer i Víctor Sarmiento es feren amb la plata a salt amb perxa M35 (3,60) i salt d’alçada M50 (1,61) respectivament, i entre aquest dues alegries, arribà la coronació de Lita López com a flamant campiona d’Espanya F45 als 400 metres, amb 1:01.16. 

La jornada més fructífera fou la de dissabte 26, amb tres medalles més… que podrien haver estat més. La primera fou per l’incombustible marxador Pedro Pajares. L’atleta M75 del Club Marathon Mallorca cobrí els 5 quilòmetres marxa en 34:59, imponent rècord d’Espanya que a més a més col·laborà de la plata M65 d’Espanya. Lita López fregà la medalla als 200 metres (4ª amb 27.81) però sí que l’aconseguí als 60 m/tanques, on fou bronze amb 9.44, tercer temps nacionals de tots els temps a la categoria. Les proves de tanques deixaren també el subcampiona de Paco Ruiz (Independiente Malagueño) a la final M45, on registrà 8.88, i encara podria haver hagut una tercera medalla si no hagués estat per la caiguda de Marisol Martínez: la F55 del Playas de Castellón travelà amb la darrera tanca de la seva final quan avançava en posicions de pòdium. Diumenge deixà els relleus i tant López, plata F45, com Martínez, or F55 i rècord d’Espanya, pogueren tancar el campionat amb un bon final. 

Durant les múltiples jornades del campionat, els atletes balears aconseguiren més posicions de privilegi entre els millors del continent, com fou el cas de Carolina Gámez, 5ª als 400 F40, Mª Carmen Trillo, 6ª a les dues modalitats de martell i 8ª al triple salt F40, Toni Piña, 5è tant al disc com al martell pesat M70, César Rodríguez, 8è als 1.500 M40, o els ja esmentats Pajares, 5è als 3.000 marxa, i Sarmiento, 6è al salt amb perxa (3,50) i 5è al pentatló amb 3.590 punts, la segona millor marca nacional de sempre a la categoria. 

Castellón 
L’activitat en ruta focalitzà quasi tota la seva atenció en els 10K BP Castellón 2022, prova que comptà amb algunes actuacions balears destacades. Sense cap dubte, la més sonada fou la de Hicham Sigueni: l’atleta de l’ADA Calvià donà continuïtat al seu gran estat de forma i es classificà cinquè amb un temps de 28:58… a només un segon del rècord balear de Toni Peña! Minuts després, creuaren la meta els atletes del CA Inca Pablo Campillo (33:08), Pere Castell (33:09), Moisés Aparicio (34:09), entre d’altres, així com Jordi Palou, de l’Amistat-NovomarHotel (33:50). Les fèmines més destacades foren Gabriela Alemany (Amistat), 13ª de la general amb valuosos 37:42 i Marga Adrover (CA Campos, 39:10). 

 

EMACI Braga 2022 (Facebook)