La Urban Race i la pista pels més menuts tancaren l’activitat regional del mes de març

El darrer cap de setmana de març deixà dos esdeveniments populars i dues noves jornades de pista pels més menuts de les delegacions de Mallorca i Eivissa. 

Suspès el primer control de programa estival programat a Menorca, l’activitat de dissabte 26 quedà repartida a dos fronts. D’una banda, la pista d’Es Figueral, a Capdepera, acollí la primera jornada dels JEE pels atletes de la part forana de Mallorca. Els clubs i escoles municipals de Campos, Felanitx, Manacor, Porreres, Inca, etc., participaren, de la mà i de la il·lusió dels seus esportistes Sub8, Sub10 i Sub12, d’un programa que també estigué a punt de suspendre’s, però que a darrera hora confirmà la seva celebració amb el corresponent entusiasme dels menuts atletes. Joves de 4 a 11 anys mostraren els avenços dels seus aprententatges en habilitats atlètiques sobre jocs i proves de velocitat, agilitat, salt i llançament que els feren gaudir d’un espai entre la competició i l’entreteniment. 

Mateix sentit i èxit tinguè la III Trobada d’atletisme base del Consell d’Eivissa, aquesta celebrada a Santa Eulària. La jornada pitiüsa tingué l’afegit de realitzar-se a un escenari especial, la pista ‘Marc Tur Picó’, que estrenà la seva nova nomenclatura només un dia després del seu acte oficial. Divendres 25, desenes de menuts acompanyaren al marxador olímpic en el descobriment del monument en el seu honor, fruit de la seva trajectòria i dels seus valors. Dissabte 26, la mateixa pista que acollí els inicis i el creixement del diploma olímpic a Toquio2020, donà cabuda a més de 60 joves de les categories Sub8, Sub10 i Sub12 de les escoles del CA Sa Raval, Eiviatletisme CE i les municipals d’Eivissa, Sant Josep, i naturalment Santa Eulària. 

Diumenge 27 fou torn de les activitats més populars. D’una banda, el Monestir de Lluc fou epicentre de la tercera etapa del Circuit de Curses familiars a la Serra del Consell de Mallorca. D’altra, la Rafa Nadal Academy acollí la V Urban Race by Mallorca Sotheby’s, prova ajornada de les passades dates nadalenques. Tot i l’ajornament, la prova de Manacor pogué tornar a celebrar-se tres anys després, amb una participació que superà els 300 atletes de totes les edats. 

Després de quatre animades proves infantils, les proves principals comptaren amb les victòries de Paco Ruiz i Marga Umbert, als 11 quilòmetres, i d’Alex Justin Durán i Marian Campillo, als 6. Ruiz (Atletisme Inca) dominà la provà llarga i donà continuïtat a la seva recuperada forma amb 36:42, acompanyat al pòdium per David Guerra (CM Mallorca, 37:19) i Marc Sáiz (Endurance THB Hotels, 38:15). Umbert (CA Manacor), millorà la segona posició de 2019 gràcies a un temps de 44:33, pels 45:26 de Bel Duran (Mou-Te RC) i els 46:59 de Bel Martorell. La prova curta estigué dominada pel Sub23 del Joan Capó Felanitx Alex Justin Durán, qui invertí 20:42 pel seu triomf, precedint a José Antonio López (Endurance, 21:02) i Antonio Zafra (DSC Triatlón, 21:33). Campillo, guanyadora femenina de l’Endurance, signà el seu èxit amb 23:29, pocs segons menys que Marga Adrover (CA Campos, 23:36) i Lidia Sánchez (CA Montuïri, 23:58). 

 

Resultats – III Trobada d’atletisme Sub8, Sub10 i Sub12 (Santa Eulària, 26-Mar) 
Resultats – V Urban Race by Mallorca Sotheby’s 
Imatges – Delegació d’Eivissa, Consell de Mallorca, Elitechip