Tur tornarà a representar a #EspañaAtletismo a Muscat2022!

Després de la seva brillant actuació al nacional de 20 quilòmetres a Pamplona diumenge 13, semblava qüestió de temps que es confirmàs la preselecció de Marc Tur per a prendre part a la Copa del Món de Marxa per Equips que tindrà lloc a Muscat, Oman, el proper cap de setmana del 4 i 5 de març. 

El seu subcampionat absolut sobre la distància de 20 quilòmetres, amb marca personal i rècord de Balears de 1h21:36, havien de ser arguments suficients per a confirmar una nova internacionalitat de l’eivissenc, confirmació que ha arribat aquest dimarts per part de la direcció tècnica de la RFEA. 

Marc Tur tornarà a formar part de #EspañaAtletismo, en aquesta ocasió a la prova de 35 quilòmetres, a causa de la substitució dels 50 quilòmetres per aquesta altra. Tot i haver demostrat inqüestionables aptituds a la distància major de les “caminades olímpiques” (encara ens emociona el seu quart lloc a Tokyo2020), és previsible que l’eivissenc de la PD Santa Eulària es trobi igualment còmode a una prova que té els seus referents internacionals al voltant de les dues hores i mitja de competició. 

A més a més, no hem d’oblidar que Marc Tur ja coneix molt bé la distància, la qual li deixa molt bon records: fou al 2014, al seu primer any com a atleta Sub23, quan Tur es proclamà flamant campió d’Espanya absolut sobre 35 quilòmetres, amb un temps de 2h36:34. L’any següent seria bronze amb 2h39:53. Aquelles dues temporades foren una primera incursió de la distància al panorama nacional, quan ja es preparava el camí cap a l’extinció del 50 quilòmetres. Posteriorment, la distància no s’ha practicat de forma oficial, fins aquest 2022. Aquell temps que coronà a Marc Tur a Murcia el 2014 encara romanen avui com la 15ª millor a les llistes nacionals de tots els temps. Un rànquing que, és clar, patirà nombroses modificacions aquest 2022. I de ben segur, que el marxador de Santa Eulària signarà algunes d’aquestes novetats. 

A Muscat, la prova de 35 quilòmetres tindrà lloc a la jornada de diumenge dia 5. Molta sort, Marc! 

 

Nota de Premsa RFEA – Preselecció de #EspañaAtletismo per Muscat2022 
MiguelezTeam (RFEA)