Tres activitats de pista i altres tres de populars completaren el cap de setmana a nivell regional

Tot i el gran focus d’atenció que suposà el regional per clubs de dissabte 4, aquesta no fou l’única activitat atlètica del nostre calendari durant aquests primers dies de juny.

De fet, el mes començà dijous 2 amb una cursa popular de nova identitat, per l’Associació Espanyola de Pediatria, un esdeveniment que organitzà la meteixa AEP i que promogué el col·lectiu Sonrisa Médica per a fer més visible la humanització d’aquest àmbit i la bona feina que fan tots els encarregats de suavitzar tot allò que envolta la clínica especialment en les edats més tempranes. Sobre u recorregut de 5 quilòmetres, els deixebles de Tomeu Rigo encapçalaren la classificació general, amb Guillermo García (Amistat-NovomarHotel) guanyador amb 17:57, i el propi Tomeu Rigo (Amistat) i Pablo Campillo (Atletisme Inca) amb el mateix temps. Yolanda Mañes (Serrano AC) fou la millor fèmina amb 18:42, des de la 6ª posició de la general, amb Maica Rodríguez (Amistat) segona i Eva huerta (CD Camp Morvedre) tercera, amb temps respectius de 19:49 i 23:07.

Dissabte horabaixa tornà tres anys després com tantes altres curses la popular de Cala Sant Vicenç i Coves Blanques, cursa pollencina del nord de Mallorca celebrada enguany amb una modalitat de 10 quilòmetres. Entre quasi un centenar de participants a la seva cursa principal, els millors foren Francesc Obrador (40:18) i Maribel Bennasar (CE Joan Comes Sa Pobla, 51:47). El pòdium masculí el completaren Miquel Llompart (40:42) i Jaume Vilanova (40:43), des de les seccions de muntanya de Pollença i Alcúdia, i el femení, Kim Matthews (51:56) i Margalida Valls (52:08). 

La crònica popular la completa la setena etapa del IX Circuit de Curses Familiars a la Serra promogut pel Consell de Mallorca, que abans de l’aturada estiuenca féu aturada a Fornalutx. Un dissabte dematí més, els més menuts, molts d’ells acompanayats pels seus familiars i amics, pogueren gaudir d’una activitat esportiva en un marc incomparable com és el Patrimoni de la UNESCO, la Serra de Tramuntana. 

Pista 
Si l’àmbit popular deixà tres proves aquest cap de setmana, fou ben igual amb l’àmbit de pista. El capvespre previ al campionat per clubs, la pista del CTEIB acollí un control curt organitzat pel CE Atletisme Balear, el qual en aquesta edició només celebrà tres proves escolars femenines però amb visibles ambicions de créixer i consolidar-se al calendari balear. Els 500 metres Sub14 comptaren amb l’actuació més notable: els 1:20.54 que marcà Blanca Alzamora, infantil del Diana AC, suposen la segona referència de l’any a nivell nacional, i encara els 1:22.54 d’Apol·lònia Rigo, (Atletisme Porreres), la novena. Dues joves menorquines foren les gran sprotagonistes de les altres dues curses. Als 500 Sub12 que obriren la jornada, la jove perla del Menorca Intersport Atletisme Mireia Ramírez demostrà la seva gran projecció amb sensacionals 1:28.83, mentre que als 600 Sub16, la campiona de Balears Jimena Pons (Cecome Sant Lluís) s’acostà una mica més a l’exigent mínima nacional amb 1:38.54, marca personal. 

El mateix dissabte 4, la pista eivissenca de Can Misses celebrà la final insular d’Eivissa i Formentera pels atletes Sub16 i Sub18. El programa Sub16 comptà amb protagonisme repartit gràcies a les actuacions de Josep Tur (Sa Raval, 39.89 als 300 llisos), Daniel Torres (EMA Sant Josep, 22,19 a disc), Ayu Espinosa (CA Pitiús (4,80 ventosos a llargada) i Maria Juan (GE Espalmador, 8,47 a pes). Quant a la ccategoria Sub18, la formenterenca del GE Espalmador Elma Juan deixà una de les actuacions més destacades amb els seus 5:12.63 als 1.500 metres. 

Finalment, diumenge 5 fou la pista mallorquina de Magaluf, a Calvià, l’encarregada de tancar l’activitat regional del cap de setmana amb la 4ª jornada de pista dels Jocs Esportius Escolars per la comarca de Palma-Ponent. Els atletes més joves d’entitats com l’ADA Calvià, Sporting Calvià, Pegasus, s’Arenal-Llucmajor, Siurell-Sa Sini, Diana, Speed, Sant Josep Obrer i Sisu Team, posaren a prova una vegada més, la darrera abans d’unes merescudes vacances d’estiu, les seves habilitats aprengudes i desenvolupades durant tot el curs, gràcies a la bona feina de base de les diferents escoles atlètiques de la comarca. 

 

Resultats – Carrera ‘Asociación Española de Pediatría’ 2022 
Resultats – VIII Cursa 10Km ‘Cala Sant Vicenç – Coves Blanques’ 
Resultats – Final Insular Sub16 i Sub18 Eivissa i Formentera 
Resultats (provisionals) – Control curt ‘CE Atletisme Balear’ 
Imatges – Tomeu Rigo/Sonrisa Médica, Elitechip, Consell de Mallorca, Delegació d’Eivissa