Trail a Palma i ruta a Sant Antoni per a tancar un complet cap de setmana

Diumenge 18 oferí dues proves més dins del nostre calendari: la primera edició del Trail Trofeu ‘Ciutat de Palma’, i la recuperació de la Portus Magnus a Sant Antoni, Eivissa, després de no poder celebrar-se el 2020. 

A Palma, la prova organitzada per l’ajuntament local i Blue Tribe, oferí modalitats de 17,5 i 13 quilòmetres, les quals aglutinaren a prop de 250 participants entre totes dues. A la major, els millors foren Alejandro Forcades i Carmen Escamilla, els quals s’apuntaren la victòria amb un ample marge de temps. Forcades tornà a demostrar la seva dominància sobre terrenys irregulars i afegí un nou triomf al seu palmarès amb un registre de 1h12:50, i hagueren de transcórrer més de cinc minuts per a veure un altre atleta arribar a la meta. Segon classificat fou Toni Gran (VIVA Es Raiguer), amb 1h18:10, mentre que Miquel Amengual completà el pòdium d’honor amb 1h20:34. 

Per la seva part, Carmen Escamilla es féu amb la victòria femenina des de la 53ª posició de la general i gràcies a un temps de 1h44:50, amb el qual avantatjà en més de sis minuts la següent classificada. La segona posició fou per Hayley Tilley, qui amb 1h50:37 liderà la bona actuació de les atletes del Sporting Calvià que ocuparen posicions de la segona a la sisena. Tercera fou Sara Fernández, amb 1h51:24. 

Pel que fa a la prova de 13 quilòmetres, el M35 del CA Montuïri Toni Melis Tous s’anotà una victòria de prestigi amb un bon temps de 54:31, pels 56:03 de Gorka Arrizabalaga i els 56:42 de Bernat Nadal. A categoria femenina, Yessica Pérez, quinzena de la general, fou la millor amb 1h04:19, pels 1h10:02 d’Ángela Llabrés i els 1h14:47 de Cati Vives. 

Quant a la XII Portus Magnus de Sant Antoni, l’organització del CA Sa Raval pogué celebrar un retorn al calendari amb una participació quasi idèntica a la de 2019, que superà bé els 150 participants entre les seves distintes curses programades. La principal, de 3 quilòmetres entre el Caló d’es Moro i la Punta d’es Molí, tingué com a nous guanyadors al seu palmarés a Alex Spinozzi i Irati Matas. El veterà del CA Sa Raval tornà a demostrar un excel·lent estat de forma des de la seva categoria M50 i s’adjudicà la victòria amb un temps de 9:24, pels 9:28 de Javier Hernández (CA Ibiza) i Carlos Merino, qui registraren el mateix temps. Matas (Casablanca Zaragoza) fou la millor fémina gràcies a un temps de 11:02, i quedà acompanyada al pòdium per Rebeca L. Hernández (CA Ibiza, 11:31) i Carolina Gámez (CA Sta. Eulària, 11:34). 

 

Resultats – Trail trofeu ‘Ciutat de Palma’ 
Resultats – XII Portus Magnus 
Emilio Queirolo (Última Hora), Elitechip