Teweldeberhan i Viñara, Patrimoni atlètic

L’altra gran prova de ruta del cap de setmana a nivell regional fou la Cursa del Patrimoni a Eivissa, prova de deu quilòmetres la qual arribà a la seva onzena edició amb un cartell de principals aspirants d’alt nivell, com en ella és habitual. 

Els guanyadors d’aquest dissabte, entre més de 130 participants, foren Merhawi Teweldeberhan i Clara Viñara. El corredor eritreu es mostrà inaccessible per la resta d’aspirants i aconseguí creuar la meta triomfant en poderosos 29:30. La segona posició fou pel lleonès Roberto Alaiz, amb 30:13, i la tercera, pel burgalès Jesús Gómez, amb 30:43. Tot d’una arribà quart David Palacio (Playas de Castellón), qui continua donant passes endavant en la seva reincorporació a la primera filera nacional amb un registre de 31:59. 

Quant a la categoria femenina, la madrilenya Clara Viñara (Playas de Castellón) resolgué al seu favor un vibrant duel mantingut durant tota la cursa amb la seva paisana Azucena Díaz (Bilbao Atletismo) i amb l’atleta del Valencia Atletismo Beatriz Álvarez: 34:49 per 34:54 i 34:57, des de la setena, vuitena i novena posició de la general respectivament.

Un seixantena de joves arrodoniren el retorn de l’esdeveniment organitzat pel CA Pitiús, el qual pogué tornar a celebrar una reedició de la seva emblemàtica cursa… i una ciutat patrimoni de l’atletisme.

Maó 
El calendari regional també deixà aquest primer cap de setmana un segon control de proves de pista d’hivern a la delegació de Menorca. La pista de Maó acollí una jornada matinal on el vent bufà prou en contra pels atletes i impedí millors resultats. No obstant aquesta circumstància, alguns registres foren proporcionalment interessants, més tenint en compte que la temporada d’hivern tot just acaba de començar. 

Les sèries de velocitat de 60 metres deixaren el bon rendiment de les veteranes de la Pratenc AA Maria Bonafont (F45, 9.25) i Catalina Cardona (F50, 9.81) en una sèrie amb -2.3 de vent. La Sub14 de l’Alaior Esport Maria Pons aturà el cronòmetre en 8.58 (-2.1) i el seu company de club, el Sub20 Emilio Vasco, registrà 7.38 amb -2.9. També de l’Alaior fou el resultat de David Barrera (M40) a javelina, qui arribà fins els 37,48 metres. La Sub16 del Cecome Sant Lluís Irene Mesquida superà els 1,42 a alçada, i el marxador del RC Celta José Fernández marcà 23:40.31 als 5.000 metres de la seva especialitat. 

 

Resultats – XI Cursa del Patrimoni (Eivissa) 
Resultats – II Control de pista d’hivern (Menorca) 
CA Pitiús