Sergojins i Schulz lideren el feliç retorn de la ‘Ciutat de Palma’ a les seves dates habituals

Diumenge 20 es produí l’acomiadament de l’hivern fins el proper desembre i un dels esdeveniments que coincidí amb aquesta fita fou la CaixaBank Mitja marató ‘Ciutat de Palma’, que retornà feliçment a les seves dates habituals després de dos anys d’absència (2020) i ajornament (desembre 2021). Tot i que es tornà a omitir la multitudinària Cursa de ‘El Corte Inglés’, les dues darreres edicions s’han anat assemblant més a la d’aquell enyorat dematí de març del 2019, amb milers d’atletes i centenars de famílies compartint l’esport a la façana principal de Palma. 

L’edició d’aquest 2022 repetí el format del passat desembre, amb els X 10 Km ‘Port de Palma’ com a primera activitat. Aquí, quasi mig miler d’atletes afrontaren la prova amb vent i pluges intermitents. El més fort tornà a ser Aziz Boutoil, qui no semblà acusar la seva competició al regional de 10.000 metres del dia anterior. Boutoil prengué el cap de cursa al pas pel primer quilòmetre, i des de llavors avançà en solitari cap a un nou triomf, que seria el quart seguit, aquesta vegada amb un temps de 32:34. Per darrere, Tomeu Cirer (CT Toni Colom World) fou segon per davant de Paco Ruiz (Atletisme Inca), després de compartir quasi tota la prova: 35:16 per 35:28.

Asmaa Zammou fou la millor fèmina. L’atleta del CA Montuïri, també participant al campionat de pista de dissabte, millorà el seu tercer lloc de desembre gràcies a un temps de 40:53, pels 41:20 de la seva companya d’equip Maria Ramis i pels 42:32 de Nikola Fernández, corredora dels Atletas del Planeta, atletes que completaren el pòdium de la categoria. 

Pocs segons abans de l’arribada a meta de Boutoil, es donà la sortida a la mitja marató, que arribava a la seva 29ª edició amb més de 350 participants. I com als 10 quilòmetres, el guanyador fou el mateix que a l’edició anterior. El letó resident a Catalunya Dimitrijs Sergojins, del club LaSansi, tornà a mostrar la seva superioritat, si bé aquesta vegada acompanyat pel marroquí Nasr Bouchaib (CD Arzua) fins a completar el primer dels dos girs al circuit. Sergojins resultà novament inaccesible i es féu amb la seva tercera victòria seguida a la prova amb un temps de 1h06:02, pels 1h07:52 de Bouchaib, i pels 1h08:14 del menorquí Sergi Reurer, de l’Alaior Esport, millor balear a la cursa. 

L’alemanya Jenny Schulz, segona el 2018, aconseguí pujar al calaix més alt del pòdium aquesta vegada. L’atleta del Skills 04 Frankfurt mostrà una forma sòlida i consistent al capdavant de la categoria, la qual s’adjudicà amb un temps final de 1h18:55, des de la tretzena posició de la general. La seva compatriota Marle Brunne (Engelhorn ST) fou segona amb 1h21:59, i Gabriela Alemany (Amistat-NovomarHotel), tercera i primera local amb 1h25:54. 

Sa Talaia 
Diumenge dematí el calendari autonòmic celebrà una segona cursa popular. Es tractà del XIV Trail de Sa Talaia, prova que tingué lloc a Sant Josep de Sa Talaia, Eivissa. Després de dues edicions virtual (2020) i suspesa (2021), la prova de l’ajuntament local recobrà la seva esplendor amb més d’una seixantena de participants sobre els seus 20 quilòmetres de recorregut. 

William Aveiro i Irati Matas foren els guanyadors absoluts d’aquesta edició. El corredor de l’Ibiza Trail es mostrà novament inaccessible i signà el seu tercer triomf a la prova amb un temps de 1h28:48. L’acompanyaren al pòdium Francisco J. Serra (Adobe Team, 1h37:10) i José Torres (CA Sa Raval, 1h39:01). Quant a Matas, el seu fou un avantatge fins i tot major al d’Aveiro. L’esportista del Trideporte.com mostrà la seva millor versió, fou quarta de la general amb un imponent temps de 1h41:36, quasi 23 minuts menys que la segona classificada. Aquest honor correspongué a la seva companya d’equip Lydia Yern (2h04:18) mentre que completà el pòdium Ana Bella Castaño, del CA Pitiús, amb 2h07:11. 

 

Resultats – XXIX CaixaBank Mitja marató ‘Ciutat de Palma’, X 10 Km ‘Port de Palma’ 
Resultats – XIV Trail ‘Sa Talaia’ 
Resum gràfic (Dani Espada) – XXIX CaixaBank Mitja marató ‘Ciutat de Palma’, X 10 Km ‘Port de Palma’ 
Imatges – Elitechip, Juan A. Riera/Marcelo Sastre (Diario de Ibiza)