MOTORISA | Renault Trucks T, camión del año en España 2014

Un segon acte a Tallin, els Sub16 a Lleida i la cloenda de la pista regional a Magaluf, menú de pista de la setmana

El mes de juliol avança i el seu equador ens deixarà un triple front d’activitat en pista, d’àmbit regional, nacional i internacional, una tríada que començarà novament a Tallin: la capital estoniana acollirà el seu segon acte continental en dues setmanes, i ho farà novament amb una mallorquina entre les seves protagonistes. 

Serà el torn de Lucía Pinacchio. La flamant campiona d’Espanya Sub20 de 400 metres, plusmarquista balear absoluta, procurarà posar el millor final a la seva curta però intensa temporada estival. L’atleta del FC Barcelona arriba a Tallin amb el seu recent rècord de Balears com a la cinquena millor marca d’entre les inscrites (atenent marques de la temporada), i amb clares opcions, per tant, d’arribar a la final. Per aconseguir aquesta fita, Pinacchio haurà de superar una exigent doble ronda a la jornada inaugural d’aquest mateix dijous 15: la primera, a les 11:30 del dematí, i les semifinals, a les 16:40. En cas d’accedir a la cursa definitiva, la deixeble d’Antonio Serrano lluitaria per les medalles divendres a les 17:35 (*). Posteriorment, també està previst que formi part del relleu llarg de #EspañaAtletismo, però esperam poder confirmar-ho amb bones notícies durant les hores prèvies… 

L’activitat d’àmbit nacional donarà continuïtat a la sèrie de campionats estatals, aquesta vegada amb el torn dels millors Sub16 del país. A Lleida està previst que participin una dotzena de joves illencs, també amb moltes ganes d’aprendre i de tancar la seva temporada amb grans resultats. 

Finalment, el vessant regional del calendari ens durà a Magaluf. La pista calvianera serà escenari pel Campionat de Balears Sub20 i Sub23 individual, a més a més del Sub20 per Clubs. Serà el retorn de l’activitat de primer nivell autonòmic després de cinc anys on la instal·lació del ponent mallorquí només ha pogut celebrar diades de categories base i reunions celebrades pels clubs locals, com els Mitins de les Illes Balears del Amistat-NovomarHotel com a proves de major prestigi. Aquest cap de setmana, un campionat de Balears tornarà cinc anys després a Calvià, en la jornada que presumiblement suposarà la cloenda del calendari de pista de la FAIB fins després de l’estiu. 

 

Arxiu FAIB