Romb cap a un estiu millor que el de 2020…

Amb l’avançament de l’estiu és inevitable pensar en totes les curses populars que tradicionalment han poblat tots els racons del nostre calendari estival. I com no podia ser d’altra manera, aquesta estació serà previsiblement una mica millor que la mateia de 2020, llavors amb elevada incertesa i múltiples i fortes limitacions per la situació pandèmica, gràcies a l’avançament de la campanya de vacunació i l’estabilització que es té sobre el virus. 

Alguns organitzadors ja tenen dates reservades i al calendari FAIB comencen a aparèixer proves d’aquelles que tant trobàrem a faltar el 2020. Al més curt termini, aquest diumenge 18 de juliol ja podrem celebrar si tot va bé una nova edició de la Milla urbana a ‘Es Pujols’, a Formentera, una clàssica que ja compta la seva XXXVIª edició, juntament amb la prova de 5 quilòmetres i algunes curses infantils que completaran el seu programa. 

Pocs dies després, dimecres 21, a Mallorca podrem gaudir d’una nova edició de la Milla ‘Ciutat d’Inca’, la vint-i-setena. És digne de menció que aquesta prova, organitzada per l’IMAF d’Inca i el club VIVA Es Raiguer, fou l’única prova popular que habità el calendari federatiu de Mallorca l’estiu passat. Fou en un format de contrarrellotge que evità “el desert total”, i el qual resultà com un veritable oasi als carrers de Mallorca. 

Més enllà reapareixeran proves a Llubí, Portocolom (Felanitx), Ses Salines, la Lliga d’Estiu de Menorca… proves i esdeveniments que estam desitjant relatar, però per a la qual cosa serà imprescindible seguir amb un comportament cívic i responsable vers la pandèmia en tots els altres àmbits de les nostres vides.