La pluja no pogué contra alevins i veterans

Aquest darrer dissabte d’octubre, dia 30, la pista del CTEIB acollí una nova jornada de competició amb la celebració simultània de dos esdeveniments. D’una banda, tindria lloc la Final Insular dels Jocs Esportius Escolars per la categoria Sub12, i d’altra, es realitzaria un control de proves d’hivern preparatori pels atletes màster, a quatre setmanes del seu nacional en pista coberta. 

Per part dels menuts, foren més de 150 esportistes de tota Mallorca provinents de divuit entitats de tota l’illa, i amb un protagonisme ben repartir, ja que totes elles, llevat de dues, pujaren almanco una vegada al pòdium. 

En l’apartat masculí mostrà excel·lent rendiment Mario Barbe. El jove del Sporting Calvià es penjà medalla a les quatre actuacions que protagonitzà: fou campió a 60 metres i a salt de llargada (aquí amb 4,50 metres), i subcampió als 500 i al relleu 4×60. Altres noms com Javier Ferrer i Miquel Amengual (Diana AC), Víctor Piña (ADA Calvià) o Adrián Treceno (AZ Binissalem) també accediren en més d’una ocasió a les posicions d’honor. 

Quant a les nines, les més llorejades foren Karla Mislata i Maia S. Shepherd. La primera, de les files del Claudia Troppa SC, signà el seu doblet particular amb els triomfs a 60 m/tanques i salt de llargada, mentre que la segona, del Pegasus AC, es mostrà intractable als dos llançaments, pes i pilota, on s’imposà amb autoritat. Apol·lònia Rigo (Atletisme Porreres) fou la més veloç als 60 llisos i també fou subcampiona als 500, on deixà un atractiu duel amb Blanca Alzamora (Diana AC), qui s’imposà amb prodigiosos 1:31. Una altra marca destacada arribà a la primera prova de la jornada, els 2.000 metres marxa, de la mà d’Elisabet N. Pons. L’especialista del CA Campos completà la prova en 12:48. 

Els protagonistes més joves de la jornada demostraren el seu entusiasme per la competició tot i la pluja que caigué durant gairebé tot el dematí, i de la qual només els veterans participants a les darreres curses programades es lliuraren. Al control de proves màster programat participaren quasi una trentena de veterans que posaren a prova el seu estat de forma a quatre setmanes del seu nacional d’hivern, el qual tindrà lloc a Ourense a finals de novembre. 

Tot i que també es celebraren proves d’alçada, llargada i pes, les marques més rellevants es donaren a les curses. Precisament a la més tècnica, els 60 metres tanques, fou on l’andalús Francisco Ruiz deixà uns rapidíssims 8.96 (-0.9) que ja són la tercer millor marca nacional M45 de sempre. L’atleta de l’Unicaja Jaén-Paraíso Interior, qui ja disposa de la plusmarca nacional M40, realitzà un excel·lent debut a la seva nova categoria. A la velocitat llisa, la F35 del Playas de Castellón Amaia Marcilla demostrà també la seva bona forma amb 8.72 (-2.8) als 60 i 28.90 (-1.0) als 200, mentre que la seva companya F55 Marisol Martínez també destacà a la sèrie de 60 amb 9.63. Les curses masculines deixaren un altre bon “debut de categoria”, el de Víctor Moreno (CA Badia de Palma) com a M40 amb 7.76 (-0.8) als 60 metres (a la segona sèrie l’incombustible Francisco Cuadrado, exemple inesgotable als seus 78 anys, deixà 14.42 -1.2); mentre que el M50 Joaquín Roselló (Playas de Castellón) registrà 4:43.11 als 1.500 metres. 

 

Resultats – Final Insular dels JEE (Sub12) 
Resultats – Control de proves de pista d’hivern Màster 
Resum gràfic (Dani Espada)