Pinedo afegeix valor a la gran exposició dels Sub14 a Palma

Després d’una breu aturada pel període de Setmana Santa l’activitat atlètica tornà al CTEIB amb el primer control de pista d’estiu pels atletes Sub14 a Palma. Però tot i la nombrosa participació i múltiples marques de qualitat que deixaren els escolars, el protagonisme el compartiren amb José Ángel Pinedo, participant al control de pes absolut masculí qui millorà la seva marca de la temporada fins els 19,04 metres. 

El llançador del Fent Camí Mislata continuà la seva bona progressió d’aquesta temporada amb la seva millor marca des del 2017, quan establí l’actual rècord de Balears del qual quedà a només cinc centímetres. Aquest nou registre per sobre dels 19 metres, aconseguit a la tercera ronda d’un concurs on superà els 18 metres en altres dos llançaments, suposa per Pinedo la marca mínima que exigeix la RFEA per la Copa d’Europa de Llançaments que tindrà lloc a Split, Croàcia, els dies 8 i 9 de maig. Una nova fita pel mallorquí i el seu entrenador José Juan Vellibre que il·lusiona davant una temporada d’estiu que tot just comença. Tot i ser una prova de control, el concurs fou de gran nivell, amb cinc participants per sobre dels 10 metres i tres que arribaren més enllà dels 12,50: a més a més de Pinedo ho aconseguiren Ali Daiwara (Pegasus AC) i Enrique Cots (Atl. Alcorcón) amb 12,87 i 12,51 respectivament. 

Pel que fa al programa Sub14, la nombrosa inscripció obligà a desdoblar alguns dels concursos programats en torns matinals i d’horabaixa, mostra de l’entusiasme dels joves atletes i de la bona feina de les escules i clubs de l’illa. 

Geray Mota (VIVA Es Raiguer) deixà les millors marques a 80 (10.93) i 1.000 metres (3:00.48), aquí en vibrant duel amb Joan Barceló (CA Montuïri), qui aprofità la competència per deixar la seva marca personal en 3:01.20. La marca de Mota és de les deu millors de l’any a la categoria. El veloç Ismael Ruiz, del Diana AC, també destacà als 80 metres (11.09) i marcà el millor temps als 150 (20.33). Un altre registre destacat del programa masculí el signà Joel Montes (Speed Club) al pes, on arribà fins els 9,55 metres.

Entre les nines, Aina Miquel (Claudia Troppa Sports Centre) fou la millor tant als 80 (11.24) com als 150 metres (20.94), entre  que Paula Obrador (CA Porreres) millorà la seva marca als 1.000 fins deixar-la en 3:12.72 i superà els 1,35 metres a salt d’alçada. Júlia Arndt (Diana AC) debutà als 1.000 metres obstacles amb bons 3:39.03. 

Aquest proper dissabte 24 d’abril, els millors Sub14 de Mallorca tornaran a actuar, aquesta vegada de forma col·lectiva, al Campionat de Mallorca per Equips, també al CTEIB. 

 

Resultats 
Delegació Mallorca, Ponç Bover, Laura Becerra (Última Hora)