MOTORISA | Renault Trucks T, camión del año en España 2014

Outón, Jurado i Martínez, tres mestres del cros nacional coronats a Còrdova

Diumenge 14 de març deixà dos campionats nacionals més apart del protagonitzat pel jovent a la pista del Palau Sant Jordi.
La localitat cordovesa d’Almodòvar del Río acollí el Cpat. Espanya de Cros Màster, esdeveniment que evidencià que els més majors també tenen moltes ganes de competir tot i la situació sociosanitària actual, amb un rècord de participació que superà els 800 atletes.
Pèro entre tots ells hi hagué una desena d’atletes balears que obtingué ni més ni manco que quatre medalles… tres d’elles d’or!
Al primer torn de curses, els més incombustibles del nostre atletisme demostraren una solvència quasi autoritària. El M70 del Siurell-Sa Sini Antonio Jurado s’imposà a la seva categoria amb un temps de 17:16 sobre els 4 quilòmetres de recorregut. Poc després creuà la meta el tantes vegades llorejat Emilio De la Cámara (CA Fidípides), qui aquesta vegada es féu amb la plata M75 amb un temps de 20:12. I encara a la mateixa prova, amb el respectuós honor de ser el participant més longeu del campionat, Basilio Martínez (Veteranos de Baleares) es proclamà campió d’Espanya M80 amb un temps de 29:57.
L’alegria que completaria el pòquer de metalls arribaria a la cursa M45, on sobre 6 quilòmetres, un imponent Carlos Outón (Atletisme Inca) s’imposà majestuosament amb 19:26. A la mateixa cursa, el seu company d’equip José Mª Díaz fou 92n. Just abans, l’atleta del Sant Josep Obrer Ramón Manzano fou 67è entre els M50.
Quant a les dues carreres de la jornada, a la penúltima actuà formidablement Roberto Aguilar, també de l’Atletisme Inca, onzè classificat amb 19:41; mentre que tancaren l’actuació els M35 Pablo Campillo (Inca, 38è), Moisés Aparicio (Amistat-NovomarHotel, 68è) i Toni Oliver (Inca, 81r).
A l’altra cita nacional de diumenge, el Cpat. Espanya de 20 Qm marxa en ruta per les categories absoluta i Sub23, participaren els especialistes Marc Tur i Alex Flórez.
L’eivissenc de la PD Santa Eulària no trobà les millors sensacions i perdé contacte amb el cap de cursa a partir del cinquè quilòmetre. Finzalitzà desè amb 1h26:24. El veterà mallorquí de l’Elche Decatlón conclogué 20è amb 1h33:45.

Spartanos Running, erManué Fotografia, José L. Alfaro, Pascu Méndez (Miguélez Team, RFEA)