Les noces de plata del Mitin d’Atletisme de les Illes Balears tancaren la temporada en pista a l’aire lliure

Divendres 23, la pista de Magaluf acollí la darrera prova de pista abans de l’aturada estival, amb el Mitin d’Atletisme de les Illes Balears. L’esdeveniment organitzat per l’Amistat-NovomarHotel, que enguany reté homenatge a Antoni Mora Artigues, serví de cloenda per una intensa temporada de pista. 

L’actuació més destacada de la jornada es donà precisament a la darrera prova de totes, els 3.000 metres obstacles de categoria masculina, en un darrer intent de rècord balear Sub20 per part d’Adrià Ceballos. Amb un cartell de sortida d’alt nivell insular i balear, amb alguns dels millors especialistes d’aquesta temporada i de les darreres, Lluís Fullana guià el ritme de Ceballos fins poc abans del 1.500. Llavors el jove del FC Barcelona quedà en solitari però es mostrà convençut i ferm cap al seu objectiu, el qual aquesta vegada sí aconseguí amb un temps de 9:15.87. El seu registre el consolida com el sisè nacional de l’any i bat l’antiga plusmarca que establí Miquel Àngel Coll a Salamanca, l’estiu de 1997, amb 9:20.25. 

Prèviament, la milla en pista habitual al programa del mitin deixà bones prestacions dels veterans Maria Ramis (F40 en 5:37.02), Francisco Martínez (M40 en 4:33.32) i Joaquín Roselló. El M50 del Playas de Castellón fregà el seu propi rècord d’Espanya i es quedà a menys d’un segon gràcies als seus 4:43.27. Els 100 metres quedaren encapçalats pels atletes de la FESAIB Pere Antoni Gomila (11.86) i Joan Munar (11.94) i fou precisament el sènior de l’Amistat qui s’imposà als 200 amb 23.74. Just abans de la cloenda que suposaren els 3.000 obstacles, es realitzà un relleu de 4×200 mixte inèdit a Balears, el qual deixà oficioses plusmarques autonòmiques a categoria absoluta de 1:47.68 de l’Amistat-NovomarHotel amb India Ballesteros, Andrea Emery, Mario Cano i Joan Munar), a categoria màster de 1:49.92 (Playas de Castellón), Sub20 (CE Total Team), Sub18 (Pegasus) i Sub16 (combinat de distints clubs). 

Amb el format habitual a les seves darreres edicions, amb premis per punts a partir de distintes combinades per sectors, els guanyadors d’aquesta edició resultaren la Sub16 Hayat Abdeselam (Siurell-Sa Sini) a les curses combinades, la també Sub16 Neus Borràs (Pegasus) al salts combinats, la Sub23 India Ballesteros (Amistat) als allançaments combinats i a la súper combinada, i el ja esmentat quartet de l’Amistat als relleus. 

La jornada conclogué amb la cerimònia que lliurà els trofeus als distints guanyadors i amb l’homenatge a Antoni Mora Artigues, mallorquí (tot i nascut a Guinea) que destacà a curses de 800 fins els 10.000 metres, però que sobretot sobresortí als 3.000 obstacles, una especialitat que no es podia practicar a Balears per absència d’instal·lacions. Mora aconseguí, entre finals dels anys ’60 i principis dels ’70, una marca de 9:47, que considerant els recursos i avenços disponibles llavors, dóna una idea de la seva qualitat, i de com va deixar empremta, com un dels pioners dels nostre atletisme en els seus inicis. 

Resultats 
Dani Espada