La muntanya deixà els èxits illencs més enllà de les Illes

A més a més de les tres curses populars que concentraren el focus autonòmic d’aquests primers dies de setembre, el nostre atletisme tornà a tenir protagonisme fora de les nostres Illes gràcies a tres actuacions a dos esdeveniments de gran nivell dins de la modalitat de trail. 

D’una banda, la parella formada per Maria Ramis i Manuel Picó prengué part al Mundial de Trail Màster celebrat entre divendres i diumenge a la localitat austríaca de Telfes Im Stubartal. Ella, corredora del CM Mallorca, sobre una distància de 7,4 quilòmetres (775 metres de desnivell positiu), quedà a poc de repetir el seu pòdium de 2019, amb una formidable actuació que la deixà cinquena del món F40 amb un temps de 49:08.2. Per la seva part, Picó (CA Montuïri) competí a la categoria M50 sobre 11,5 quilòmetres, amb 1.157 metres de desnivell positiu, prova en la qual es classificà en 24ª posició amb un temps de 1h16:56.5. La seva actuació col·laborà del bronze que aconseguí el combinat espanyol a la categoria. 

Una mica més proper va quedar el nacional de trail en la seva modalitat de marató, de la qual prengué part José Luis García Pujadas. El binissalemer del Surco Lucena, qui continua donant passes endavant en el seu procés de recuperació, demostrà que les seves incursions al trail están sent els primers testimonis d’una recuperada millor versió. El mallorquí cometí sobre els 36 quilòmetres d’exigent prova i creuà la meta en 16ª posició, després d’invertir un temps de 4 hores, 24 minuts i 41 segons. Amb la seva posició, García Pujades ajudà al club andalús a finalitzar en la cinquena posició per equips.