MOTORISA | Renault Trucks T, camión del año en España 2014

Miquel Àngel Esteller, Campió d’Espanya als 400 metres

El penúltim nacional d’hivern fou el Sub18 celebrat al Palau Sant Jordi (Barcelona) aquest cap de setmana, on mitja dotzena de joves mallorquins aconseguí un balanç memorable de tres medalles.
D’entre elles, sobresurt el flamant títol duarat que aconseguí Miki Esteller. El velocista del Diana AC es rescabalà de la millor manera possible de la seva caiguda a la final de l’edició 2020, i després de classificar-se amb relatives facilitats (50.72 a semifinals), corregué imperial a una final que tancà amb 49.37, títol nacional, marca personal i millorant el seu propi rècord balear Sub18 del 2020 (49.39).
La seva actuació quedà potenciada només un segon més tard de creuar la meta, quan ho féu el seu company de club i d’entrenaments Alejandro Martín. Amb dues actuacions molt regulars i consistents, Martín superà les semifinals amb 50.39, que ja eren marca personal ‘indoor’, per tornar a córrer valent a la final i fer-se finalment amb el bronze amb 50.36.
La tercera medalla de l’expedició arribà dissabte, gràcies a la plata que es penjà Agatha Núñez. L’esprintadora del Speed Club marcà el tercer millor temps a les semifinals (25.14), prestació que millorà notablement a una volta a la pista final on registrà 24.89: marca personal i subcampionat nacional.
A la mateixa prova hi participà Ivana Peralta. L’atleta del Siurell-Sa Sini, al seu primer any de la categoria, demostrà el seu potencial arribant a la final dels 200 metres després de córrer en 25.48 (setè temps de les semifinals) i quedar en un meritori sisè lloc amb 25.65 a la final.
D’entre les altres dues actuacions balears al Sant Jordi, una quedà a només una passa del pòdium. Fou Joana Mª Rigo, qui continua demostrant la seva progressió dins del panorama nacional. Rigo (CA Montuïri) s’imposà a la seva semifinal de 1.500 metres de dissabte amb 4:49.12, quarta marca de la ronda que ja eren marca personal. Diumenge sortí sense cap tipus de complex i, després de deixar-se veure valent i líder de la prova les dues primeres voltes, aconseguí la quarta posició final amb 4:48.36.
L’actuació balear quedà completada per Teresa Ribas. La jove del Speed Club arribà al Sant Jordi malauradament lesionada i quedà a semifinals, on tot i així registrà 1:03.57.
Les generacions més joves no deixen d’il·luminar el futur del nostre atletisme.

Joan Galmés Llull, RFEA (Miguélez Team), Diana AC, Speed Club