Merzougui (2h08:52!), Duran, Fiol… memorables a la Valencia Trinidad Alfonso

Tot i que no fou l’únic front d’activitat fora de les Illes del cap de setmana, el gran focus d’atenció d’aquest inici de desembre fou la reedició de la Valencia Maratón Trinidad Alfonso EDP. En la seva XLIª edició. la cursa valenciana tornà a la seva fòrmula multitudinària amb sortides per torns, i dels quals prengueren part alguns atletes balears amb actuacions prou exitoses. 

La més notable fou sens dubte el debut d’Abdelaziz Merzougui. L’atleta de l’ADA Calvià, després de proclamar-se flamant campió d’Espanya de mitja marató i 10 quilòmetres aquest mes de setembre de 2021, volgué arrodonir la seva espectacular temporada en ruta amb el seu debut a la distància reina de l’asfalt. I tot i que Merzougui va patir la pèrdua del seu pare el dilluns de la mateixa setmana, a més a més de dificultats per al trasllat i la concentració la resta de dies previs, el deixeble de Johny Ouriaghli aconseguí una marca de 2h08:52 (19ª posició), la millor marca espanyola d’un debutant en la història, que a més a més, suposa mínima mundial pel Campionat del Món d’Oregon 2022. 

Un altre debut més que notable fou el de Guillem Duran. El manacorí (també de l’ADA Calvià) establí la seva marca personal a la distància de Fidípides en 2h29:46 (des de la 220ª posició, dada que evidencia l’altíssim nivell de la cursa del Túria). I poc després creuà la meta un dels altres protagonistes de la jornada, el veterà Tolo Fiol. El pobler desplegà tota la seva preparació duta a terme els darrers mesos i dugué la seva marca personal fins espectaculars 2h30:42 (millorant els 2h34:30 de 2019 a Sevilla), resultat que suposà ser el segon M50 de la cursa i que el deixa com el tercer espanyol de tota la història en aquesta categoria. 

Més balears a la prova valenciana foren Pablo Campillo (CA Inca, 2h37:09), Xavier Gornals (CA Campos, 2h37:16, amb poca fortuna després d’una tardor on ha demostrat que val molt menys), Toni Barceló Noguera (Amistat-NovomarHotel, 2h42:16), Pedro Olmo (Amistat, 2h46:20); Penélope Ceballos (CA Palma, 3h43:56), José Manuel García (CA Fidípides, 3h51:49), Cristina Olives (4h17:23) i Diego Ponce (CA Sa Raval, 4h22:07). No podem deixar d’esmentar la gran actuació de Hamid Ben Daoud, atleta de l’ADA Calvià que tot i tenir llicència per la federació basca, donà una enorme alegria al seu club i a tot l’atletisme nacional amb la consecució del rècord d’Espanya de la distància (igualat amb Ayad Landassem) en 2h06:35. 

I més bones notícies pel club calvianer arribaren des de Tamesna (Rabat, Marroc) i Aranda (Burgos). De la mitja marató africana obtingué la vuitena posició d’Hicham Sigueni, aquest sí amb llicència balear, amb un temps de 1h03:01. De la prova burgalesa aconseguí la quarta posició del madrileny José España. Sens dubte un diumenge somniat pel club mallorquí i tot el grup d’entrenament d’Ouriaghli. 

Oviedo
L’altre front d’activitat rellevant pel nostre atletisme fou el Campionat d’Espanya de Cros escolar CESA que tingué lloc a Oviedo, Astúries, també diumenge dematí sobre un circuit xop i fangós. De les quatre seleccions participants, la millor classificada fou la Sub16 masculina, onzena d’entre les divuit participants, amb el lideratge de l’eivissenc Mark Roper (CA Pitiús) des d’una excel·lent 13ª posició. 

L’equip Sub16 femení fou catorzè, amb la mallorquina Júlia Peña (Joan Capó Felanitx) com a millor classificada a la 21ª posició. Les dues seleccions Sub18 obtingueren exactament el mateix resultat, la tretzena posició, amb Joana Mª Rigo (CA Montuïri) i Pablo Gallego (Diana AC) com a millors classificats, 25ª i 38è respectivament. 

 

La Bolsa Del Corredor, Diana AC