Els més menuts de Mallorca completen el curs de pista 28 mesos després

Dues setmanes després d’haver-se completat la fase comarcal dels Jocs Esportius Escolars, el programa del Consell de Mallorca arribà a la seva fase culminant, les finals insulars, les quals tingueren el seu primer episodi aquest dissabte 23 amb els atletes Sub8 i Sub10 com a protagonistes. Fou un esdeveniment molt especial, el qual tornà al calendari federat més de 28 mesos després de la seva anterior edició, el juny de 2019. 

La pista palmesana comptà amb la participació d’aproximadament centenar i mig de menuts atletes d’un total de 16 entitats de tota l’illa mallorquina, els quals posaren en pràctica una vegada més tots els seus aprententatges, i en alguns casos destacats, les seves precoces aptituds atlètiques. 

Entre els entranyables Sub8, alguns d’ells encara amb menys de 4 anys, desplegaren el seu entusiasme en un programa de cinc proves i el relleu. Aquí tingueren ampli protagonisme els joves del CA S’Arenal-Llucmajor, amb noms com els d’Alex Iglesias, Bruno Álvarez i Enzo Palencia al capdavant, medallistas a algunes de les proves individuals i campions al relleu final. Enzo Arce, ell del Sporting Calvià, fou campió al salt de llargada i pujà al pòdium a les altres seves dues actuacions individuals. Entre les nines, Marta Méndez, del Siurell-Sa Sini, va deixar un doblet daurat amb les seves victòries a les curses de 50 i 400 metres, mentre que Carla Reus, de l’AZ Binissalem, es penjà tres medalles de plata a les tres proves que disputà. Les menudes del Speed Club s’encarregaren de tancar la jornada amb un simpàtic relleu 4×50. 

Quant al programa Sub10, amb 6 disciplines diferents a més a més del relleu, un nom destacà per sobre la resta. Fou el de Sergi Reus, jove de l’AZ Binissalem qui es va imposar a les tres proves que competí (i sumà a més a més la plata al relleu). Ho va fer, a més a més, i com dues setmanes abans, demostrant notables aptituds. Entre elles, els 4 metres que botà al salt de llargada, recordem, amb només 9 anys. Miguel Martín (Diana AC), Milo Casal (Joan Capó Felanitx) i Marc Garcia (Siurell-Sa Sini), foren altres noms cridats al pòdium en diverses ocasions. L’escola felanitxera del Joan Capó tingué ampli protagonisme a les proves de llançament i marxa, però també a les curses de 50 i 500 metres del programa femení, on Faustina Paweleski marcà els millors temps. La seva companya Maria Barceló sumà un or més al club dirigir per Joan Pons, el qual també fou el millor al relleu, mentre que el Claudia Troppa SC sumava diverses presències al pòdium gràcies a les seves al·lotes Sub10, liderades per Gloria Jaume, campiona als 50 m/tanques i doble subcampiona. 

Aquest proper dissabte 30 serà torn pels atletes Sub12, els quals també desitgen formar part de les noves generacions que han d’aportar els noms dels futurs campions del nostre atletisme. 

 

Resultats (provisionals) 
Dani Espada