Marc Tur reapareix i aconsegueix la seva primera ‘Espada Toledana’

En un intens cap de setmana dins del nostre calendari, l’activitat atlètica balear també els seus batecs fora de les nostres Illes. De fet, un dels dos fronts d’activitat fou liderat per un dels nostres màxims exponents d’aquesta temporada, l’eivissenc Marc Tur. 

El marxador de la PD Santa Eulària reaparegué al XXXIIIa Marxa Atlética en ruta ‘Espada Toledana’, tradicional prova a la qual el balear donà continuïtat a la seva extraordinària temporada. L’eivissenc, tot i tractar-se d’una distància més curta del seu rendiment habitual, només 5 quilòmetres, es mostrà en bona forma i ràpid, i després de compartir cap de cursa amb Luis A. Amezcua i José Manuel Pérez, aconseguí el seu primer triomf a la prova amb un excel·lent temps de 19:24, notable registre tenint en compte que el seu rècord a pista és de 19:18. Però no fou l’única presència balear al capvespre toledà: allà també competiren la veterana del Siurell-Sa Sini Mª Dolores Rangel, quarta F40 amb 31:34, i els joves especialistes del Joan Capó Felanitx Íker Sánchez (10è als 2 Qm Sub14, amb 12:21) i Xesca Calendetey (15ª als 5 Qm Sub18 amb 34:26). 

L’altra prova amb participació balear fou la Zurich Marató de Barcelona, la qual aquest 7 de novembre recuperà la seva esplendidesa amb més de 15.000 participants, tota una fita inèdita a nivell nacional des de l’eclosió de la pandèmia de la COVID-19 el març de 2020. De les participacions balears, sens dubte la més destacada fou la de Joan Pere Carbonell. L’atleta de l’ADA Calvià registrà excel·lent temps de 2h44:24, el qual li serví per a classificar-se el 140 de la prova… i ser el millor d’entre els corredors M50! Molt a prop arribà el seu company d’equip Gerard Pasán, ell M40 (31è) amb 2h44:43. També per davall de les tres hores estigueren Gaspar Mesquida, del CE Malalts de Turmell, amb 2h56:07, i Gabriel L. Payeras, novament M50 (19è) de l’ADA Calvià, amb 2h58:24. 

 

CA Sin Ildefonso, Arxiu FAIB