Marc Tur, millor atleta masculí RFEA 2021!

Aquest cap de setmana també deixà alguns esdeveniments extra esportius d’entre els quals hem de destacar la Gala del Atletismo Español celebrada per la RFEA dissabte 23 a la seu del COE, a Madrid. Allà es repartiren guardons i nomenaments a entitats i estaments partíceps de forma destacada a la temporada passada, i a l’apartat d’esportistes, Marc Tur fou nomenat com a millor atleta masculí de 2021! 

El marxador eivissenc es mostrà visiblement feliç amb aquest honor amb el qual posa el llaç a una temporada que en allò estrictament esportiu va ser excelsa, la millor de la seva vida: victòria a la Copa d’Europa de Marxa per Equips a Podebrady el mes de maig, amb rècord de Balears (3h47:40) inclòs, que ajudà finalment al bronze de l’equip nacional, i naturalment, la quarta posició amb diploma olímpic que l’atleta de la PD Santa Eulària aconseguí als Jocs Olímpics de Tokyo2020. 

Tur compartí honors amb Ana Peleteiro, qui fou nomenada millor atleta femenina 2021 (absent a la gala) i després de rebre el record de mans del president de la RFEA Raúl Chapado, no estalvià reconeixements i agraïments a tot el seu equip de feina, companys d’entrenament i especialment cap al seu entrenador, José Antonio Quintana. 

Aquesta aconseguida per Marc Tur, ser elegit com el millor a nivell absolut, és una fita mai aconseguida abans per un atleta balear. Sí que en edicions anteriors de la gala aconseguiren ser els millors atletes a nivell de categoria: aquí podem citar els veterans Emilio De la Cámara (2004, 2005 i 2010) i Manuel Blanco (2009), com a atletes Sub20, els eivissencs Felipe Vivancos (1999) i Mar Sánchez (1998) i més recentment, com a atletes Sub23, foren guardonats el 2012 els mallorquins David Bustos i Caridad Jerez. 

Atenent els recents èxits de Tur i de tota una generació de joves dins el nostre atletisme, no seria estrany que el nomenament del marxador com a millor atleta sigui només el principi d’una nova etapa. 

Relleus 
La segona setmana pròpia de les vacances de Pasqua deixà noves concentracions del Programa Nacional de Tecnificació Esportiva de la RFEA, en aquest cas pel sector de relleus. València acollí una productiva concentració de joves de primera filera nacional aspirants als campionats internacionals de Jerusalem (europeu Sub18) i Cali (mundial Sub20). 

Allà assistiren Miquel Àngel Esteller i Alba Serrano (Diana AC), campions balears absoluts d’hivern de 400 metres, a més a més del seu tècnic Jaume M. Mulet, en l’apartat de 4×400; i Ivana Peralta (Siurell-Sa Sini) i Carlos Oses, en l’apartat de 4×100. Una nova oportunitat d’aprendre i créixer per a compartir projeccions i passes endavant. 

 

Imatges – MiguelezTeam (RFEA), Delegació FAIB, Siurell-Sa Sini/Diana AC