MOTORISA | Renault Trucks T, camión del año en España 2014

Lucía Pinacchio, Campiona d’Espanya sub.20 a Antequera

Lucía Pinacchio es proclamà nova campiona d’Espanya Sub20 de 800 metres i aconseguí tancar la temporada d’hivern de forma immillorable. El primer cap de setmana de març continuà la sèrie de nacionals en pista coberta amb el corresponent a la categoria Sub20, celebrat a Antequera, Málaga, del qual prengueren part un total de set atletes. El cas de Pinacchio fou l’única medalla aconseguida pels esportistes illencs. La jove del FC Barcelona arribava a Antequera després d’una breu temporada d’hivern irregular, en què no havia aconseguit demostrar el fruit dels seus entrenaments. Però la decisió de disputar el títol nacional júnior fou encertada, i després de dominar les semifinals amb un temps de 2:12.76, féu el mateix a la final, de manera incontestable per la resta de participants, la qual tancà amb un nou títol nacional amb 2:08.04.
A una passa de la medalla quedà Esperança Cladera. La velocista del Speed Club arribava a Antequera després d’un hivern molt consistent en què havia anat en progressió, però després de marcar en semifinals el segon temps de la ronda (24.36), una accidentada final, amb diverses sortides nul·les perllongades, deixà el seu rendiment en 24.60 i l’agredolça quarta posició.
Dues posicions de finalista més arribaren signades per les Sub20 de primer any Aina Mascaró i Xisca Truyols. La pentatleta del Siurell-Sa Sini mostrà un rendiment molt regular que començà amb 9.05 als 60 m/tanques i també deixà molt bones prestacions al pes (9,98 amb 4qg) i llargada (5,38). Mascaró fou setena amb una suma final de 3.302 punts, marca personal. Per la seva part, Truyols (Diana AC), admesa en el darrer moment, obtingué la vuitena posició amb un millor salt de 11,40 metres. Els altres tres atletes illencs quedaren a les seves respectives semifinals: Inés Pascual (Speed Club, 60 m/tanques, temps de 9.28), Laura Radó (Speed, 400, 59.02) i Imad Ahjjam (PD Santa Eulària, 1.500, 4:16.22).

Raúl Pérez (Miguelez Team), RFEA