El llevant mallorquí celebra la inauguració de la pista Joan Pons

Aquest dissabte 20, l’atletisme mallorquí pogué celebrar la inauguració d’un nou escenari per alguns dels seus esdeveniments: fou gràcies a l’apertura de la pista ‘Joan Pons’, a Felanitx. 

Una setmana després de la seva data original, l’acte combinà una jornada lúdica dels Jocs Esportius Escolars, que ben animaren els prolegòmens de l’acte oficial, amb els actes més formals i protocolaris. A la primera part foren més d’un centenar de menuts atletes Sub8, Sub10 i Sub12, principalment de les escoles atlètiques de Manacor (CA Manacor i CE Total Team), de S’Arenal-Llucmajor i naturalment de l’amfitriona Joan Capó Felanitx, tots ells notablement feliços per la disposició d’un nou espai per a la pràctica del seu esport preferit. 

Conclosa l’estona de jocs, es donà pas als actes que comptaren amb nombroses representacions: d’entitas esportives locals (CT Portocolom – Jaume Vicens- i Club Joan Capó Felanitx -Biel Bennàsar-), representants governamentals municipals en matèria esportiva -Tomeu Maimó i regidor Joan Aznar- i parlamentària -batle Jaume Montserrat-, responsables directes de la instal·lació (Mondo Ibérica -Juan José Lozano- i arquitectura -Joan Fortesa-) i de la Federació d’Atletisme de les Illes Balears, el president Biel Gili. 

Es lliuraren plaques commemoratives a atletes felanitxers reconeguts com Toni Peña, Francisco Páramo i Sebastià Adrover, a més a més de Joan Pons, per la seva coneguda tasca en promoció i animació esportiva dels més joves, així com tecnificació d’alguns atletes més grans, realitzada durant tants d’anys. Es procedí a un tall de cinta simbòlic a càrrec de dos dels atletes més precoços de l’escola Joan Capó, i al descobriment del cartell d’entrada i de la placa inaugural, a càrrec del propi Joan Pons Adrover, així com també a la bendició de la instal·lació per part del rector Mossèn Josep Cerdà. 

El futur de l’atletisme local ja té un lloc segur pel seu creixement. Un lloc identificat per qui ha fet els darrers anys…i encara fa al nostre present. 

Galatzó 
Els més joves del nostre atletisme també tingueren bon protagonisme el mateix dissabte dematí… però en aquest cas a l’altre costat de l’illa, amb una nova etapa de les Curses Familiars a la Serra del Consell de Mallorca. Aquest vuitè episodi de la vuitena edició de l’emblemàtic circuit duguè a les famílies a la Finca de Galatzó, Calvià, on una vegada més compartiren activitat esportiva en un entorn incomparable com és la Serra de Tramuntana. 

 

Delegació Mallorca, CE Total Team, Consell de Mallorca