MOTORISA | Renault Trucks T, camión del año en España 2014

Juliol arrencà amb la reedició de dues clàssiques al nord de Mallorca

Amb l’avançament de la campanya de vacunació i l’optimització dels índex de la situació pandèmica, són molts els organitzadors que s’encoratgen a recuperar la celebració de proves populars amb el degut respecte cap a les mesures de seguretat, naturalment. I amb l’inici del mes de juliol es pogueren reeditar dues curses tradicionals al nord de Mallorca. 

El mateix dia 1 fou torn de la clàssica Pujada a l’ermita de La Victòria, a Alcúdia. Una edició que comptà amb quasi 120 participants a la seva prova principal, sobre els 6 quilòmetres que separen l’Avinguda Prínceps d’Espanya del nucli urbà amb l’ermita de La Victòria. Els guanyadors d’aquesta edició foren Toni Roldan i Karina Gómez. El corredor de Santa Maria, de les files del Club S’Escapada, es mostrà com el més fort en l’ascens a l’ermita i es féu amb la victòria amb un temps de 20:56. L’acompanyaren al pòdium el local Abdessamad Rja (Can Calco Hotels) i el triatleta de l’Amistat-NovomarHotel Rafael Ángel, amb temps respectius de 21:13 i 21:32. Quant al pòdium femení, quedà encapçalat per Karina Gómez, del Talaiots CM, qui arribà en la desena posició de la general amb un temps de 24:10. També pujaren als calaixos Antonia Siquier (28:23) i Joana Mª Beltran (28:32). 

Només dos dies després, dissabte 3 dematí, tornà oficialment al calendari la Cursa ‘Sant Victòria’, a Campanet, una prova d’exigent recorregut sobre 8,2 quilòmetres que en la seva onzena edició superà totes les expectatives, exhaurint les places disponibles dies abans de la prova, i amb la millor dada de participació de sempre amb 177 classificats. 

I aquesta vegada tinguè protagonistes similars a la predecessora pujada, ja que foren Abdessamad Rja i Karina Gómez qui es feren amb la victòria. L’alcudienc del Can Calco Hotels s’imposà amb autoritat i un temps final de 27:40, pels 28:12 de Toni Gran (VIVA Es Raiguer) i els 28:53 de Miquel Capó (S’Escapada), qui completaren el pòdium d’honor. Per la seva part, Gómez, ja guanyadora el 2014, creuà la meta en 14ª posició amb un temps de 31:14, rècord de la prova. Un rècord que casualment també milloraren les seves companyes de pòdium, Yolanda Martín (Nike Trail, 31:39) i Rosa Mª Córdoba (CA Montuïri, 32:26). Així doncs, edició històrica per la cursa campanera. 

 

Resultats – Pujada a La Victòria 2021 (1 de juliol, Alcúdia) 
Resultats – XI Cursa ‘Sant Victorià’ (3 de juliol, Campanet) 
Laura Becerra (Última Hora), Activa’t Campanet