Les joves Sub16 mostren una il·lusionant projecció a Conca

El cap de setmana del 9 i 10 d’octubre també suposà el retorn dels campionats nacionals, en aquesta ocasió de la mà del Cpat. Espanya Sub16 per Federaciones Autonòmiques, el qual tornà a comptar amb representació de les nostres seleccions de joves. La cita celebrada a Conca deixà actuacions contrastades, amb l’onzena posició per les nines i la setzena pels nins. 

La gran empenta de l’equip femení arribà gràcies a les dues victòries parcials signades per Ariana Robles i Núria Muntaner. La corredora del CA Torrent participà a la final A dels 600 metres on mostrà el seu gran final i s’imposà amb 1:37.45. Per la seva part, la velocista del Speed Club tornà a demostrar les seves aptituds al passadís de llargada. Inspiradíssima, Muntaner completà la tercera ronda segona, i en formidable progressió, volà fins els 5,49 (+0.0) al quart i darrer intent… i la màxima puntuació volà cap a Balears. A més a més d’aquestes dues victòries, altres actuacions quedaren entre les deu primeres classificades: la setena posició d’Amelia Weeks als 100 metres (13.05 -1.3, 12.94 -1.2 a semifinals), els vuitens llocs de Júlia Peña (3:05.23 a 1.000), Sandra Vadell (11:13.20 a 3.000) i Carla Jaume (28,73 a javelina), així com un sensacional relleu 4×100, cinquè amb 50.13. Més enllà de les classificacions, les nostres atletes tornaren amb dues marques personals, la d’Alba García Peris als 3.000 marxa (16:40.88) i la de Marina Piña a disc (26,23). Resultat final: onzena posició amb 147 punts. 

Pel que fa als nins, només s’aconseguiren quatre actuacions entre les deu millors tot i registrar-se cinc marques personals, prova del nivell del campionat. La millor classificació l’obtingué Mark Roper, setè als 3.000 metres amb 9:35.98. D’altra banda, el premi de la marca personal l’aconseguiren Carles Vich (15.37 -0.5 a 100 m/tanques), Chala Marqués (44.86 a 300 m/tanques), Daniel Javaloyas (10,30 +0.0 a triple salt), Christian Shepherd (2,65 a perxa) i Lucas Vecchio (11,41 a pes). La classificació final donà la setzena posició als nostres joves, amb un total de 71,5 punts. 

JEE
Tornant a l’àmbit regional, l’activitat en pista també tingué un nou episodi en aquest vessant. I com els dissabtes anteriors, els protagonistes foren els més menuts de l’atletisme mallorquí. Dissabte 9 es celebrà al CTEIB la segona de les finals comarcals dels Jocs Esportius Escolars, corresponent als municipis i a les escoles atlètiques de la Part Forana de l’illa. Uns 140 atletes Sub12 i menors d’un total de deu entitats participaren de la jornada, desplegant els seus aprenentatges i habilitats. 

Tingué especial protagonisme el creixent AZ Binissalem al programa Sub8, amb noms llorejats com els de Bruno Treceno, Adrià Alegre i Carla Reus, així com també ho fou el de Blanca Travesset, ella del VIVA Es Raiguer. Entre els Sub10, els joves del Joan Capó Felanitx, Milo Casal i Faustina Paweleski, ella amb tres ors, aconseguiren més d’un títol, com també Sergi Reus (AZ Binissalem), qui deixà un bot de 4 metres a llargada amb només 9 anys. Entre els majors, els Sub12, Joao V. Puigrós (CE Total Team) dominà les tres proves en què participà, mentre que Mario Godoy (AZ Binissalem), Apol·lònia Rigo (Atletisme Porreres) i Karla Mislata (Claudia Troppa SC) aconseguiren dos ors cada un. 

Els atletes més joves de Mallorca ja ultimen la seva temporada de pista 2021, que culminarà amb les finals insulars dels dies 23 i 30 d’octubre. 

Inclusió
Tornant a l’àmbit nacional, un nou esdeveniment tingué lloc a Madrid dijous 7. Foren els primers Jocs Inclusius amb un format on la idea primordial era integrar esportistes de distintes capacitats, de modalitats convencionals i paralímpiques, fent equip. I per a prendre part d’aquest nou esdeveniment foren convocats José Ángel Pinedo i Christian Muñoz. El llançador del Fent Camí Mislata posà a prova el seu rendiment amb el pes de 6 quilograms, amb un millor llançament que per ara quedà als 18,32 metres. Molt bona referència per trobar-nos als inicis d’octubre, tot i tractar-se d’un pes inferior a l’absolut. Per la seva part, el corredor sord del VIVA Es Raiguer marcà 12.35 (-0.2) als 100 metres, abans de prendre part a un relleu 4×100 100% inclusiu. 

 

Miquel Merino (Fed. Catalana), Ayto. Cuenca; Dani Espada