Inca i la seva ‘Galleta’ sumen afició; Magaluf empeny la tecnificació

Dissabte 27 fou un dia “de ruta i formació” a l’illa de Mallorca. Si bé com a esdeveniments separats, la VIII Cursa de Sa Galleta i les jornades tècniques de salts del Programa Nacional de Tecnificación Deportiva de la RFEA nodriren de bona qualitat la jornada. 

A Inca tingué una lloc una nova “recuperació” per part del calendari de ruta. Després de la seva absència al 2020, la Cursa de Sa Galleta tornà amb el seu format de curses infantils i prova principal de 5 quilòmetres. En aquesta darrera, amb quasi 250 classificats, els millors foren Pere A. Ramis i Àngels Llobera. Ramis (VIVA Es Raiguer) no disputà la victòria en companyia de Roberto Aguilar (CA Inca), i tots dos compartiren el temps de 16:37. El pòdium quedà completat per Diego Martínez (16:58), també del VIVA Es Raiguer. 

Quant a Llobera, la pollencina sortí del seu hàbitat i canvià el trail i la llarga distància per l’asfalt i un esforç indubtablement més curt… però sense que això provoqués canvis en el seu rendiment. L’atleta del CA Montuïri invertí 18:56 en la seva victòria i gaudí de més d’un minut de marge pel seu triomf. Marian Campillo (Endurance SC) fou segona amb 19:57) i Marga Ferragut (CA Inca), tercera amb 19:58. 

PNTD 
El mateix dematí tingué lloc a Magaluf la primera sessió de les jornades tècniques de salts amb la presència de Ramón Cid. El prestigiós tècnic de la RFEA, responsable d’alguns dels èxits internacionals de l’atletisme nacional com per exemple els signats per la catalana Maria Vicente, posà a disposició dels presents, tècnics i atletes Sub16 i Sub18 del sector, els seus coneixements i la seva experiència sobre les diferents modalitats. 

Unes jornades coordinades internament per Alfonso Botella que resultaren un nou èxit i que suposa una nova passa endavant per la tecnificació de les nostres joves promeses. 

 

Resultats – VIII Cursa de Sa Galleta 
Elitechip, Ponç Bover, Delegació de Mallorca