Guirado i Pallicer celebraren com a campions el Dia de les Illes Balears

El mes de març sempre comença amb aroma festiu a la nostra comunitat, ja que es celebra el dia de les Illes Balears, i com bon dia festiu, estrany seria que no tingués lloc cap cursa popular a algun indret del nostre arxipèlag. Enguany no només es celebraren dues proves de ruta, sinó que a més a més, una d’elles, els 5K ‘Playa d’en Bossa’, celebraren la primera edició del campionat autonòmic de la modalitat. 

I en una prova amb una bona xifra de 170 participants, els proclamats campions absoluts foren Adrián Guirado i Maria Jesús Pallicer. L’eivissenc de la PD Santa Eulària, després d’un inici compartit amb el menorquí Sergi Reurer i el també eivissenc d’origen magrebí Anass Bourass, es mostrà com el més fort de tots tres al tram final, i creuà la meta amb un temps de 14:55 per a estrenar el palmarès del campionat. Reurer (Alaior Esport) sostingué la segona posició amb 15:12, mentre que Bourass finalitzà tercer amb 15:28. Tot i l’actuació de Bourass, la seva condició popular no li brindà el bronze del campionat: aquest honor correspongué a Daniel Planells, del Atletisme Santa Eulària, qui arribà cinquè amb 15:40, notable registre tenint en compte la seva condició de deficiència auditiva. Planells arribà a l’uníson que un altre mèrit de la prova, el Sub18 Mark Roper, amb el mateix temps però quart classificat. Una gran referència de rendiment pel jove del CA Pitiús. 

Quant al campionat femení, la victòria estigué molt disputada entre Maria Pallicer i Irati Matas. Però la veterana menorquina acabà imposant-se a l’atleta local del Trideporte, 17:32 per 17:38, i sumà un nou títol al seu dilatat palmarès. En el cas de la categoria femenina, el pòdium de la prova sí que correspongué al del campionat balear, dada que es confirmà quan creuà la meta Julia M. Augsburger (ADA Calvià), bronze amb un temps de 18:41. Mentre que a la categoria masculina fou molt difícil superar el nivell de l’edició 2021 (la victòria de Youssef Ben hadi en 13:53, la segona posició de Merzougui en 14:40…), sí que s’aconseguí a categoria femenina, on les tres primeres classificades milloraren el temps que Indre Barkute emprà per a guanyar el 2021 (18:49). 

Els 5K Playa d’en Bossa resultaren una versió reduïda dels luxosos 10K celebrats el mes de gener, però gairebé l’única diferència només quedà als temps de cursa dels participants: una organització brillant i un circuit ràpid fan fàcil esbrinar que les proves del CA Ibiza només estan donant les seves primeres passes. 

#FKM 
L’altra prova celebrada dimarts dematí fou la Feim Kilòmetres IB3, cursa palmesana organitzada pel Club Marathon Mallorca que tornà al calendari després de patir dos anys sense el seu nom al calendari a causa de la pandèmia. Però en un exercici de resorgiment, la mediàtica prova oferí per primera vegada dues distàncies al seu programa: a més a més dels habituals 10 quilòmetres, hi hauria cursa de 5. 

A la llarga triomfaren Diego Martínez i Bel Calero. L’atleta del VIVA Es Raiguer s’imposà amb 34:40 per davant de David Guerra, de l’organitzador Marathon Mallorca, i de José Luis Hervás, del Sant Josep Obrer, segon i tercer amb 35:11 i 36:02 respectivament. Quant a l’experta en trail del Malift MallorcaTrail, el seu triomf fou una mica més ajustat, però de gran nivell. Des de la vuitena posició de la general, Calero sumà un nou èxit amb 37:22, seguida de ben a prop per Isabella Orellana (Endurance THB Hotels), segona amb 37:42. Més enfora quedà Leire Montoya, de l’Araba Tri, tercera bm 42:41. 

Els 5 quilòmetres comptaren amb les victòries de Llorenç Seguí i Asmaa Zammou. L’emblemàtic veterà solleric aconseguí el seu segon triomf popular en gairebé 48 hores i continua sent un exemplar referent. Aquesta vegada, Seguí (CA Sóller Tòfol Castanyer) signà el seu triomf amb 18:06, per davant dels 18:10 de Jaume Barceló i els 18:26 de Bernat Fiol. Per la seva part, Zammou (CA Montuïri) fou tretzena de la general i gaudí d’un ampli marge en la seva victòria: al seu temps de 19:40 el seguiren els 24:48 de la jove Ainhoa Muñoz (CA Joan Comes Sa Pobla) i els 24:52 de Mª Antònia Rosselló. 

 

Resultats – 5K ‘Playa d’en Bossa’ 2022, I Cpat. Balears de 5K 
Resultats – IV Cursa ‘Feim Kilòmetres IB3’ 
Mohamed Chendri (CA Ibiza / 10K Playa d’en Bossa), Elitechip