Gran i Pérez estrenen el palmarès al Portixol

En  un intens cap de setmana atlètic, l’activitat federada quedà completada a la delegació de Mallorca amb dos esdeveniments populars. Després de la segona jornada de les Curses Familiars a la Serra celebrada dissabte a Sóller, diumenge fou turn de la primera edició de la ‘Marina Portixol’, una prova nova organitzada pel Club Marathon Mallorca amb distàncies programades de 10 i 5 quilòmetres. 

A la més matinera de les dues, la de 10, el corredor del VIVA Es Raiguer Toni Gran s’anotà la primera victòria de la cursa de forma autoritària, amb un temps de 31:52 i ample avantatge respecte els seus més immediats perseguidors. En aquest cas, fou el també pobler Miquel Àngel Capó (CA Campos), segon amb 33:36, mentre que el pòdium d’honor el completà el veterà Alex Spinozzi amb 34:39. El corredor del CA Sa Raval, britànic resident a Eivissa, tornà a demostrar el seu bon estat de forma en la seva incursió a Mallorca. El millor quintet de la prova el completaren Miquel Capó (34:41) i Pedro Olmo (34:52).

Pel que fa a la categoria femenina, les veteranes Nuria Pérez i Irene Portillo compartiren cap de cursa fins el darrer quilòmetre, quan l’atleta del CA Fidípides es mostrà sensiblement més forta per a anotar-se la victòria amb 39:26, pels 39:34 que marcà Portillo (CA Inca). Quedaren acompanyades al pòdium per Marga Adrover, independent, amb 40:53, Maria Ramis (41:30) i Margalida Umbert (42:32).

Quant a la prova de 5 quilòmetres, el triomf correspongué a Lucas Mola i a Júlia Peña. El triatleta de l’ADA Calvià es mostrà inaccessible per la resta de competidors i signà la seva victòria amb 15:30. El pòdium es resolgué per pocs metres a favor de Jaume Garcias (Amistat-NovomarHotel): 15:54 pels 15:56 de Xisco Valent (ADA Calvià). Per la seva part, la jove Júlia Peña, encara Sub16, s’apuntà un triomf de prestigi com a corredora absoluta. La promesa del Joan Capó Felanitx fou la 29ª de la general amb un temps de 20:04, pels 21:42 d’Ana Mª Giménez (CE Total Team) i els 22:53 d’Isabel Ramis, precisament mare de la guanyadora. 

 

Resultats 
Laura Becerra (Última Hora), Elitechip