MOTORISA | Renault Trucks T, camión del año en España 2014

El fons menorquí, de gala al circuit de Ferreries… i Reurer i Romero, excelsos al llevant peninsular

El cros menorquí recuperà un dels seus esdeveniments emblemàtics aquest diumenge 24, el seu campionat insular, celebrat al circuit de gespa del polígon industrial de Ferreries. Un centenar d’atletes de totes les categories gaudiren de la primera prova de cros des del passat decembre de 2020, i d’un esperat campionat que es va haver de suspendre el passat 24 de gener. 

Les proves absolutes foren les primeres que es disputaren, les quals proclamaren nous campions absoluts a nivell insular a Marina Bagur i Dani Pieres. L’atleta de l’Hospitalet Atletisme sumà un nou títol amb una autoritat inaccessible, i amb 33:10 sobre els 7.900 metres de recorregut, s’imposà a Katty R. Holguin (Alaior Esport, 38:00) i Antònia Pons (Cecome Sant Lluís, 38:30). Per la seva part, el M35 del mateix Cecome Sant Lluís donà una passa més en el seu triomfant retorn al primer nivell autonòmic, amb una victòria de prestigi per davant del mallorquí Pedro Olmo (Amistat-NovomarHotel), qui competí fora de concurs: 31:41 per 31:47. Subcampió insular fou l’emblemàtic Rafel Quintana (Alaior Esport) amb 32:04, i bronze del campionat, Nil Cubas (Hospitalet Atl.), amb 33:59. 

A les categories inferiors i de promoció, categories que patiren les inclemències meteorològiques del dematí, es pogueren veure no obstant això proves amb major participació que no pas les absolutes. Les diferents curses disputades deixaren com a campions insulars 2021 a Inès Moya (Sub23), Judith Puig i Pere Pons (Sub20), Ariadna Cortés i Xavier Taltavull (Sub18), Gemma Gonyalons i Sergi Pons (Sub16), Neus Gonyalons i Bernat Picó (Sub14), Ainhoa Molina i Xavi Marí (Sub12), Mireia Ramírez i Gorka Gutiérrez (Sub10) i Queralt Ramírez i Sergi Coll (Sub8). Aniska Bethencourt (F35), Maria Bonafont (F45), Catalina Cardona (F50) i Pilar Olmo (F65), entre les dones, i Miguel González (M50) i Manolo Muñoz (M55) entre els homes, foren els campions a les distintes categories màster representades. 

València i Castelló 
L’atletisme balear tornà aquest cap de setmana a tenir representació a distintes proves celebrades fora de les Illes, i precisament, els dos majors èxits es registraren al llevant peninsular de la mà de Sergi Reurer i d’Andrea Romero. 

El menorquí culminà la seva segona gran incursió a l’asfalt al Medio Maratón de Valencia Trinidad Alfonso EDP, participació on deixà una actuació memorable en 1h07:20. Després d’una preparació a consciència amb estada a Font-Romeu inclosa, el corredor de l’Alaior Esport desplegà el seu excel·lent rendiment i establí un nou rècord menorquí, batent en 20 segons la marca d’Ángel Vergara que ja comptava ni més ni manco que amb 27 anys. Reurer deixà la quarta millor marca balear en la distància en la darrera dècada, només superat pels registres de l’eivissenc Adrián Guirado (1h06:13 a Barcelona 2019 i 1h06:18 a Eivissa 2016) i pel mallorquí d’origen català Abdelaziz Merzougui, qui enguany es proclamà campió nacional de la modalitat amb 1h04:17 a Oruña de Piélagos. L’atleta menorquí de 23 anys es classificà en la posició 56 (22 entre els nacionals) en una cursa que consolidà una edició més la seva posició d’honor entre les millors proves de ruta del món amb marques de gran ressó com fou el rècord del món femení que establí l’etíop Letesenbet Gidey amb extraordinaris 1h02:52. 

I el mateix dematí de diumenge 24, Andrea Romero tornà a la primera filera nacional en una de les primeres proves de cros del circuit nacional, el Cross ‘Ciutat de Castelló’. La formenterenca de la JA Elche demostrà trobar-se en una excel·lent forma i es classificà en quarta posició absoluta, guanyadora Sub23, a la prova de 8.000 metres amb un temps de 27:32. El també formenterenc Llorenç Vidal, ell del club organitzador, el Playas de Castellón, fou 19è en la prova Sub18 (5.400 metres) amb 19:35. 

Altres dues actuacions balears fora de les Illes foren les mallorquines Aina Font i Margalida Umbert. La jove del CA Sant Joan prengué part als 3.000 metres marxa de la final B2 del Campionat d’Espanya Sub16 per Clubs a Sagunto, València, on fou tercera amb 17:08.04. D’altra banda, la veterana del CA Manacor registrà 1h33:41 a la mitja marató nocturna de la prestigiosa EDP Bilbao Night Marathon. 

 

Resultats (Cpat. Menorca de Cros) 
Resultats (Cpat. Menorca de Cros – categories menors) 
Delegació de Menorca, CA Playas de Castellón