Èxits a pista, cros i ruta per a completar un notable cap de setmana

Aquest darrer cap de setmana de novembre l’activitat fora de les Illes es tornà a diversificar com feia temps que no succeïa i foren un total de cinc els indrets de la península que comptaren amb petjades d’atletes balears. 

El focus principal quedà a Ourense, amb la disputa del Cpat. Espanya Màster en pista coberta, del qual prengueren part un total de 22 atletes… per a un botí final de 20 medalles. Els èxits principals foren els vuit títols nacionals que aconseguiren Juan José Luque (CA Manacor) i Víctor Sarmiento (Playas de Castellón) als pentatlóns M40 i M50 respectivament (el major començà a ritme de rècord nacional però una lesió al parcial de llargada provocà que l’hagués d’acabar amb èpica desmesurada, i el dia anterior ja havia guanyat l’alçada amb excel·lents 1,71), Víctor Moreno (CA Badia de Palma), campió M40 als 200 metres, l’incombustible Toni Piña (ADA Calvià), or al pes M70; i les fèmines Lita López (Avinent Manresa) i Marisol Martínez (Playas de Castellón), flamants guanyadores als 60 m/tanques F45 i F55 respectivament. La vuitena medalla d’or l’aconseguí el quartet M40 del CA Badia de Palma (Matías Bennàser, Víctor Moreno, Alberto Riera i l’associat Juanjo Luque), emotiu campió nacional al relleu 4×200 en el campionat que suposa el seu acomiadament de l’atletisme nacional. 

Altres medallistes balears foren Julián Ferrer (plata a perxa M35), els ja esmentats Luque i Sarmiento (bronzes respectius als 60 m/tanques), Ángel Sánchez (playa a alçada M65), Pablo Gomila (bronze als 3.000 M70), Francisco Páramo (bronze als 200 M70); Amaia Marcilla (plata als 60 F35), Susana Fernández (plata als 1.500 i bronze als 3.000 F40), Maria Bonafont (bronze a alçada F45), Gemma Clar (bronze a llargada F45) i Lita López, qui també fou subcampiona als 400 F45. Ferrer, Marcilla, Fernández i Martínez col·laboraren dels triomfs del poderós Playas de Castellón en els seus respectius relleus 4×200, amb rècord nacional F55 en el cas de Martínez (2:07.58). De la cita a terres gallegues cal esmentar també la fitade Francisco Ruiz (Unicaja Jaén), resident a Mallorca, campió nacional de 60 m/tanques amb 8.63, nou rècord nacional de la categoria. 

Barcelona i Benidorm 
En l’apartat de ruta, els atletes illencs visitaren les ciutats mediterrànies de Barcelona i Benidorm. A la ciutat comtal tingué lloc la tradicional Jean Bouin, prestigiosa cursa popular degana del calendari nacional la qual recuperà el seu format multitudinari després d’una edició restringidíssima el 2020. 

El resultat més destacat el signà Adrián Guirado. L’eivissenc de la PD Santa Eulària reaparegué a una prova en ruta amb extraordinàries prestacions, que li dugueren a pujar al presitigiós pòdium de la prova ‘open’ com a tercer classificat, gràcies a un temps de 31:06 sobre els 10 quilòmetres de prova. També pujaren al pòdium el Sub20 menorquí Jordi Villallonga, segon a la prova de la seva categoria amb un temps de 24:55, així com la menuda del CA Pitiús Lara Espinosa, segona classificada a la cursa Sub12 amb temps de 4:01. Altres participacions destacades foren la vuitena posició de Marina Bagur a la cursa Èlite femenina, la tretzena posició de Pere Castell a la prova ‘open’ (33:30) o la quinzena de Martí Tomás (33:42). 

A Alacant, a la Benidorm Half – 10 Km 2021, el menorquí Ayyoub Boulfoul (Alaior Esport) aconseguí classificar-se en catorzena posició amb un temps de 32:59. 

Alcobendas i Jaén
Pista, ruta… i cros. El sector del camp a través no quedà exempt d’activitat aquest cap de setmana i foren no un sinó dos, els escenaris amb presència balear. A Madrid, al Cross Internacional de la Constituicón – Memorial ‘Antonio Rodríguez Benavente’ d’Alcobendas, alguns atletes del grup d’entrenament de Mateu Cañellas mostraren la seva bona progressió a la temporada tardorenca. A la cursa Sub18 masculina destacà especialment Pablo Gallego (Diana AC), qui aconseguí pujar al pòdium com a tercer classificat. Chaker Zaryouh (Atletisme Porreres) fou 12è, i Ángel Pérez (Siurell-Sa Sini), 21r. A la cursa Sub20 participaren els Adri’s del FC Barcelona: Ceballos finalitzà en quarta posició, mentre que Calvo fou 12è. 

Finalment, a Torredonjimeno (Jaén), al XXXVè Cross del Aceite, continuà la seva reincorporació a la primera filera nacional David Palacio. El corredor del Playas de Castellón aconseguí la cinquena posició donant passes endavant en la recuperació del seu millor nivell. 

 

Sportmedia, David Martínez, Cross del Aceite