Els escolars de Mallorca completen el seu curs insular i la tradició torna a Monti-sion

Aquest diumenge 21 de novembre els atletes més joves de Mallorca donaren una passa més cap al compliment íntegre de la seva temporada insular 2021. Fou gràcies a la celebració del seu Campionat de Mallorca de Cros, al III Cros ‘Ajuntament de Sa Pobla’, una prova que a més a més donà continuïtat a la recuperació del calendari de cros a la delegació illenca. 

La celebració del campionat animà prou la inscripció, i permeté no només superar els 550 atletes a la jornada, sinó que a més a més, més de 400 foren de les categories Sub8 a Sub14, les implicades a l’insular de camp a través. Foren les primeres proves del programa que repartiren els títols corresponents en curses ben concorregudes: els millors Sub14 foren la campiona de Balears Júlia Arndt (Diana AC) i el subcampió balear Orion Rennicke (VIVA Es Raiguer), i a les categories dels Jocs Esportius Escolars, els campions insulars foren Blanca Alzamora (Diana) i Joao Puigrós (CE Total Team) entre els Sub12, Gloria Jaume (Clauda Troppa Sports Centre) i Pau Luque (CA Joan Comes Sa Pobla) entre els Sub10, i Chloe Requena (Claudia Troppa) i Bruno Treceno (AZ Binissalem) entre els més menuts, els Sub8. 

La resta de proves, tot i que certament menys poblades, no quedaren exemptes d’atenció i atractiu. Els millors a categoria absoluta foren Asmaa Zammou i Sergio Jiménez. L’atleta del CA Montuïri dominà en solitari els 6.000 metres de la prova femenina i creuà la meta amb un temps de 22:56, mentre que el Sub23 del Pegasus AC dominà la cursa de 8.000 metres, amb més autoritat després de la retirada de Mohamed Raissi (qui anà al capdavant les dues primeres voltes), per a signar la seva victòria amb un temps de 28:02. A altres categories, els millors veterans foren Roberto Aguilar (CA Inca) i Àngels Llobera (CA Montuïri), els millors Sub18 Joana Mª Rigo (CA Montuïri) i Salvador Brunet (Claudia Troppa) i els millors Sub16 Júlia Peña (Joan Capó Felanitx) i Martí Ginard (CA Manacor). 

La següent prova de camp a través programada a Mallorca serà la segona etapa de la DECATHLON Txallenge de Cros de Mallorca 2021, al circuit d’Illes Malgrats, a Santa Ponça (Calvià). 

Monti-sion 
El mateix diumenge dematí tingué lloc una clàssica de la tardor mallorquina, la Pujada a Monti-sion, a Porreres. Una setmana després de la seva mitja marató, el municipi porrerenc celebrà la seva cursa més tradicional a la qual s’imposaren Lluís Fullana i Gemma Llabrés. Els deixebles de Mateo Domínguez, sempre assidus a la prova, repetiren triomf després de la interrupció de la prova al 2020, ell per tercer pic consecutiu, ella per segona vegada (després d’haver guanyat al 2018). 

El corredor de l’Unicaja Jaén-Paraíso Interior s’imposà novament a la cursa de 5,6 quilòmetres amb un temps de 19:00, pels 19:33 de Biel Forteza (CN Llucmajor) i els 20:24 d’Alex J. Duran (Joan Capó Felanitx). Quant al pòdium femení, després dels 21:06 de Llabrés (CA Palma), el completaren la local Marta Obrador (Atletisme Porreres, 24:11) i Helena Ferrà (26:40). 

 

Resultats – III Cros ‘Aj. Sa Pobla’ (categories JEEA) 
Resultats – III Cros ‘Aj. Sa Pobla (resta de categories) 
Resum gràfic (Dani Espada) – III Cros ‘Aj. Sa Pobla’ 
Resum gràfic – Cortesia de Gonzalo López-Cancio (III Cros ‘Aj. Sa Pobla) 
Resultats – XXXVII Pujada a Monti-sion (pendents de publicació) 
Atletisme Porreres