L’èpica del Camí de Cavalls es veiè superada pel clima…

Menorca visqué aquest cap de setmana una de les seves festes del trail running gràcies al seu emblemàtic Camí de Cavalls, amb la prova Epic Trail Camí de Cavalls 360º. Malauradament, la prova organitzada pel CE Outroc i 40 Nord Outdoor, patí les inclemències meteorològiques coincidents amb aquestes dates. Mentre la delegació de Mallorca patí l’ajornament d’una de les curses familiars per la Serra del Consell de Mallorca, així com la suspensió de la popular Cursa del Siurell, l’esdeveniment menorquí que havia d’ocupar tres apassionants dies d’aventura quedà reduït a una jornada de competició i dues de resignació. 

Mentre la primera jornada fou un inqüestionable èxit, tant a la modalitat de mountain bike com a la de trail running, principis d’inestabilitat climàtica inclosos, l’enfuriament del clima i l’establiment de les alertes climàtiques per part de les institucions governamentals obligaren a la suspensió de les jornades de dissabte i diumenge. Així les coses, l’organització hagué de limitar els seus guardons als millors classificats de la jornada de divendres, Rafa García i Antonia Winkler en el cas de la l’etapa completa (Maó – Fornells) i Enric Pons i Anna Comet en el cas de l’etapa reduïda (Es Grau – Fornells). 

No obstant això i la crueltat que suposa haver de celebrar “a mitjes” un esdeveniment d’aquesta magnitud, tant l’organització com els participants en la seva majoria mostraren una actitud de responsabilitat que ajudà, entre totes les parts, a superar la resignació. Una resignació que ja esconerteix en il·lusió i ànims per l’edició de 2022… 

 

Web de la prova – Epic Camí de Cavalls 360º 
Jordi Saragossa (Epic Trail Camí de Cavalls)