MOTORISA | Renault Trucks T, camión del año en España 2014

Un empatxament de proves populars per Sant Jaume

La penúltima setmana de juliol deixà un bon grapat de proves populars, un total de cinc, les quals es celebraren entre dimecres 21 i diumenge 25, dia de Sant Jaume, entre Mallorca i Menorca. 

La primera d’elles tingué lloc dimecres 21 a Inca. La capital d’es Raiguer mallorquí celebrà una nova edició de la Milla ‘Ciutat d’Inca’, la XXVIIª, amb curses per totes les edats i una doble milla final que congregaren en total a més de 150 participants. Els guanyadors absoluts d’enguany foren Lluís Fullana i Sebastiana Llabrés. L’atleta de l’Unicaja Jaén enllaçà el seu tercer triomf consecutiu amb un temps de 4:26, per davant dels 4:33 de Jaume Bauzá (CA Campos) i dels 4:37 de Pere Antoni Ramis (VIVA Es Raiguer). Per la seva part, la veterana Llabrés (CA Inca) continuà demostrant com de bé s’ha adaptat enguany a distàncies més curtes i s’imposà amb implacables 5:30, pels 6:00 d’Abby Passols i els 6:04 de Marian Campillo. Menció especial als 5:38 que signà la Sub16 del Diana AC Sandra Vadell, segon millor temps femení d’entre totes les curses que disputaren la milla. Els millors a la doble milla final foren Zigor Escobar i Cristina Munar, tots dos el club amfitrió, el VIVA Es Raiguer, amb temps respectius de 9:51 i 13:08. 

L’activitat popular continuà dissabte 24 amb una doble sessió a Mallorca. Palma celebrà la segona edició del Trail ‘Palma SkyLine’, al barri de Gènova i els seus voltants. La modalitat de 23 quilòmetres celebrà el retorn victoriós de José Luis García Pujadas. El binissalemer del Surco Lucena s’imposà imponentment amb un temps de 1h46:47, pels 2h02:11 del veterà Miguel Fernández (CM Mallorca) i els 2h02:54 del Sub20 Adrià Ceballos (FC Barcelona). La millor fèmina fou Luisina Ravel (3h04:05 des de la posició 44 de la general), acompanyada al pòdium per Victoria Carter (3h15:27) i Isabel Cabello (3h22:13). A la prova de 14 quilòmetres els millors foren el Sub20 Alex J. Durán, del Joan Capó Felanitx, i Ángela Llabrés, del col·lectiu Sa Milana-Alaró, amb temps respectius de 1h08:38 i 1h26:36. 

La mateixa tarda de dissabte, el nucli urbà de Llubí celebrava la XL Cursa de Sant Feliu, una clàssica de l’estiu mallorquí que, després d’un any sense poder reeditar-se, arribà a la seva quadragèssima edició amb un format de doble jornada, per tal d’evitar aglomeracions majors. Mentre que el dematí quedà reservat per les categories més joves, a la tarda tingueren lloc la prova principal de 5,5 quilòmetres, per atletes Sub18 i majors, i la tradicional prova de canicross. Enguany els millors absoluts foren el triatleta Daniel Pla (CT Murcia Unidata) i Cristina Munar (VIVA Es Raiguer), en el seu segon triomf de la setmana en el cas d’ella, amb temps respectius de 17:09 i 21:55. El pòdium masculí el completaren Rafel Galletero i Fernando Franco, i el femení, Francisca Gomila i Mª José Perelló.

 

Dia 25, diumenge de Sant Jaume, la setmana es completà amb dues proves més. Menorca començà a rodar la seva XXIIª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom amb la XXV Cursa ‘9 de juliol’ a Ciutadella. Amb una suma de 150 participants de totes les edats, els millors a la cursa absoluta foren Daniel Pieres i María Pallicer. L’atleta del Cecome Sant Lluís, qui invertí 11:37 en la seva victòria, quedà acompanyat al pòdium per Antonio Godoy i Nil Cubas; mentre que la domaniadora ferrerienca, qui registrà 12:30 des de la novena posició de la general, estigué acompanyada el pòdium d’honor per Maria Fiol i Marta Orives. 

L’intens cap de setmana quedà completat amb la XX Milla ‘Trofeu de Portocolom’. La prova felanitxera estrenà organització de la mà de POPEsports i tornà al calendari amb una edició de la qual prengueren part més de 170 atletes de totes les edats. Aquí els millors a categoria absoluta Lluís Fullana i Júlia Peña. El palmesà de l’Unicaja Jaén sumà el seu segon triomf de la setmana revalidant la seva victòria de 2019, enguany amb un temps de 4:37, i precedint a la línia d’arribada el Sub20 Alex Durán i el triatleta Daniel Esbrí. Per la seva part, la Sub16 del Joan Capó Felanitx s’imposà amb formidables 5:27, per davant Mª Àngels Mestre i Mª Antònia Maimó 

 

Resultats – XXVII MIlla ‘Ciutat d’Inca’ 
Resultats – II Trail ‘Palma SkyLine’ 
Resultats – XL Cursa de Sant Feliu (Llubí) 
Resultats – XXV Cursa ‘9 de juliol’ (Ciutadella) 
Resultats – XX Milla ‘Trofeu de Portocolom’ 
Caty Pons, Dani Espada