Eivissa i Ferreries continuen sumant per la recuperació del calendari popular

Amb les mesures de seguretat sanitària i els protocols d’aforament i actuació ben consolidats als esdeveniments atlètics populars, el calendari sumà dues noves celebracions aquest primer cap de setmana de maig, gràcies a una clàssica de Ferreries i a la segona etapa de la Liga de Trail Ibiza. 

Al municipi menorquí de Ferreries tingué lloc la XVIII Cursa del Camí Reial, d’aproximadament 10 quilòmetres de recorregut, a la qual s’imposaren Joan Moreno i Mª Jesús Pallicer. La corredora ferrerienca demostrà que tot i la no-edició de 2020, continua sent una amfitriona implacable a la prova on, enguany amb 40:33 i com a desena de la general, aconseguí enllaçar el seu cinquè triomf consecutiu. Dos minuts després d’ella creuà la meta Maria Fiol (Menorca Trail Es Castell, 42:38), mentre que completà el pòdium d’honor Katty Holguin, amb 43:23.

D’altra banda, Joan Moreno aconseguí la seva segona victòria a la prova (guanyà el 2018). El corredor del Cecome CCE Sant Lluís també dominà la prova amb relativa facilitat i s’imposà amb un marge final superior al minut, gràcies a un temps de 36:14, pels 37:23 del seu company d’equip Daniel Pieres i pels 38:17 d’Iván Canet. 

La prova principal fregà el centenar de participants, mentre que a les proves reservades pels menors superà la vintena de menuts atletes. 

Pel que fa a la Trail d’Eivissa, el cap de setmana fou frenètic a la capital pitiüsa, la qual celebrà dos esdeveniments en un. D’una banda, dissabte 1 tingué lloc la crono vertical de 5 quilòmetres, amb un trentena de participants; mentre que diumenge fou el torn de la cursa de trail running, amb modalitats de 10 i 21 quilòmetres, amb quasi 200 classificats registrats. 

Dissabte els millors foren Abraham Bringué i Lydyia Yern (TriDeporte), amb temps respectius de 22:34 i 29:56. El pòdium masculí el completaren Andoni Valencia i ntonio J. Álvarez, i el femení, Cora Borrell i Eva Lamela.

Quant a les proves dominicals, la mitja marató deixà una nova exhibició del dominant del trail eivissenc dels darrers mesos. William Aveiro (Ibiza Trail), subcampió de Balears de llarga distància a la recent Trail dels Fars (25 d’abril), sumà un nou triomf amb un temps de 1h52:12. Victor Van der Driessche fou segon amb 1h54:47, i Abraham Bringué, en la seva segona actuació del cap de setmana, tornà a pujar al pòdium com a tercer classificat, aquí amb 1h55:29. El desenllaç a categoria femenina quedà una mica més ajustat que el masculí, amb la victòria per Laura Roig (2h34:13), acompanyada al pòdium per Sasha Roig (2h35:48) i Lydia Yern, també doblant actuació i pòdium com Bringué, i també tercera amb 2h35:56. 

A la prova de 10 quilòmetres, amb quasi 90 classificats, els millors foren Miguel Ángel Barral i Irati Matas. El corredor del Miva Team registrà 48:53 per a signar un triomf imponent per davant Jonatan Blanco (51:01) i Juan J. Motilla (Ibiza Half Triathlon, 51:13). Per la seva part, l’esportista del Casablanca Zaragoza Irati Matas afegí un nou èxit al seu currículum personal gràcies a un temps de 1h01:58, pels 1h03:13 de Carolina Gámez (CA Santa Eulària) i els 1h08:15 de Laura Planells (U-Run Eivissa). 

 

Resultats – XVIII Cursa del Camí Reial 
Resultats – Trail Ibiza (Crono Vertical, 1-Mai) 
Resultats – Trail Ibiza (Trail Running, 2-Mai) 
Toni Pons Barro, Elitechip