Trail Running

Què és el Trail Running?
És una modalitat de l’atletisme que consisteix a córrer en una àmplia varietat de terrenys (terra, boscos, camins nevats, senderes de via única, etc…) en un entorn natural obert, com per exemple en muntanyes, boscos, planes, etc., sense circuit, discorrent generalment fora de carreteres i zones asfaltades, encara que poden ser utilitzades per a unir senderes del traçat de la carrera. El recorregut ha d’estar marcat de tal manera que no es requereixin habilitats d’orientació dels atletes, sense límits en la distància o el guany o pèrdua d’altitud, representant el descobriment lògic d’una regió.
El Trail Running permet una gran varietat de desnivells, distàncies, terrenys i paisatges. En aquestes carreres, els participants han de portar un equip mínim de seguretat i supervivència durant la carrera, i poden usar bastons, sempre que es permetin, en les zones més tècniques del recorregut.

Trail Running i Atletisme
Al Congrés de la Federació Internacional d’Associacions Atlètiques (IAAF) 2015 celebrat a Pequín va reconeixer el Trail Running com una nova modalitat atlètica. Des d’aquest moment, les Federacions membres de la IAAF van adquirir l’obligació de regular el Trail Running en els seus respectius territoris. A Espanya, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), com a màxima responsable de la pràctica de l’atletisme a Espanya en totes les seves modalitats, té la responsabilitat d’implementar totes les accions necessàries per a promocionar el Trail Running i les seves bones pràctiques en tot el territori nacional.

Llicència de Ruta/Trail Running
Entrena i competeix amb seguretat els 365 dies de l’any, i beneficia’t dels avantatges de la llicència per a Runners o els amants del Trail Running.
– Per als apassionats de córrer, ja sigui per la ciutat o per la natura.
– Cobertura sanitària durant l’entrenament. A més, la millor cobertura de rescat i salvament per a competicions i entrenament a les muntanyes, senders, boscos i ciutat.
– Participa i competeix en proves tant de Ruta com de Trail Running. Amb la llicència es pot competir als Campionats de Balears en Ruta (Milles, 5 Km, 10 Km, Mitja Marató i Marató) amb plens drets. També es pot competir amb plens drets al Campionat de Balears de Trail Running.
– Els teus registres, als circuits aprovats, formaran part del rànquing de les Illes Balears o, fins i tot, del rànquing d’Espanya.
+ informació i tràmits

Trail Running Series de la FAIB
Es tracta d’una nova competició de Trail en format de lliga que durà als participants per les distintes illes del nostre arxipèlag. Les Trail Running Sèries Illes Balears estarà integrada per totes les proves de Trail Running que formen part del calendari FAIB de la corresponent temporada, a excepció de les 3 proves de Campionat de Balears de (mitjana, llarga i ultra distància).
Reglament temporada 2022
Resultats temporada 2021

Contacta amb nosaltres si tens més dubtes o necessites més informació: faib@faib.es


Enllaços d’interés
ITRA (International Trail Running Association)
RFEA (Real Federación Española de Atletismo) – Trail Running