MOTORISA | Renault Trucks T, camión del año en España 2014

Trail Running

Què és el Trail Running?
És una modalitat de l’atletisme que consisteix a córrer en una àmplia varietat de terrenys (terra, boscos, camins nevats, senderes de via única, etc…) en un entorn natural obert, com per exemple en muntanyes, boscos, planes, etc., sense circuit, discorrent generalment fora de carreteres i zones asfaltades, encara que poden ser utilitzades per a unir senderes del traçat de la carrera. El recorregut ha d’estar marcat de tal manera que no es requereixin habilitats d’orientació dels atletes, sense límits en la distància o el guany o pèrdua d’altitud, representant el descobriment lògic d’una regió.

El Trail Running permet una gran varietat de desnivells, distàncies, terrenys i paisatges. En aquestes carreres, els participants han de portar un equip mínim de seguretat i supervivència durant la carrera, i poden usar bastons, sempre que es permetin, en les zones més tècniques del recorregut.

Trail Running i Atletisme
Al Congrés de la Federació Internacional d’Associacions Atlètiques (IAAF) 2015 celebrat a Pequín va reconeixer el Trail Running com una nova modalitat atlètica. Des d’aquest moment, les Federacions membres de la IAAF van adquirir l’obligació de regular el Trail Running en els seus respectius territoris. A Espanya, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), com a màxima responsable de la pràctica de l’atletisme a Espanya en totes les seves modalitats, té la responsabilitat d’implementar totes les accions necessàries per a promocionar el Trail Running i les seves bones pràctiques en tot el territori nacional.

Llicència de Ruta/Trail Running
Entrena i competeix amb seguretat els 365 dies de l’any, i beneficia’t dels avantatges de la llicència per a Runners o els amants del Trail Running.
– Per als apassionats de córrer, ja sigui per la ciutat o per la natura.
– Cobertura sanitària durant l’entrenament. A més, la millor cobertura de rescat i salvament per a competicions i entrenament a les muntanyes, senders, boscos i ciutat.
– Participa i competeix en proves tant de Ruta com de Trail Running. Amb la llicència es pot competir als Campionats de Balears en Ruta (Milles, 5 Km, 10 Km, Mitja Marató i Marató) amb plens drets. També es pot competir amb plens drets al Campionat de Balears de Trail Running.
– Els teus registres, als circuits aprovats, formaran part del rànquing de les Illes Balears o, fins i tot, del rànquing d’Espanya.
+ informació i tràmits

Trail Running Series de la FAIB 2021
Es tracta d’una nova competició de Trail en format de lliga que durà als participants per les distintes illes del nostre arxipèlag. Les Trail Running Sèries Illes Balears 2021 estarà integrada per totes les proves de Trail Running que formen part del calendari FAIB 2021, a excepció de les 3 proves de campionat de Balears de (tala, mitjana i ultra distància).
Veure reglament detallat

Preguntes freqüents
– La llicència de Ruta/Trail Running em cobreix en cas de ferides o accidents en l’entrenament?
Sí. Cobreix tant accidents, lesions o possibles rescats que es puguin produir en la formació segons les condicions de la pòlissa d’assegurança.

– Quin àmbit he d’elegir a l’hora de tramitar la llicència de Trail Running?
Dependrà dels teus objectius. La llicència de Trail Running cobreix quatre àmbits diferents. 1: Autonòmica; 2: Espanya, Portugal, el Marroc i els Pirineus Francesos; 3: Europa i el Marroc. 4: Mundial.

– Quant costa la llicència Ruta/Trail Running?
A la taula de l’apartat 2.9-2.10 del reglament de llicències podràs trobar els preus.

– Puc ampliar la cobertura de l’assegurança per a la meva llicència de Ruta/Trail Running durant la temporada?
Sí, pagant la diferència corresponent i tramitant el canvi a través de la FAIB (atletes Independents) o a través del vostre Club, sempre que tingui llicència en vigor amb la FAIB.

– Si tinc una llicència federativa d’atletisme normal, puc fer proves de Ruta/Trail Running?
Sí, però has de tenir en compte que la llicència de Ruta/Trail Running té millor cobertura en cas de rescats i accidents.

– Amb la llicència de Trail Running, puc participar en proves d’altres especialitats atlètiques?
No. La llicència només es contempla per a curses de Rutes i Trail Running.

– Si no tinc una llicència, puc competir a les proves de Rutes/Trail Running del calendari oficial i estar cobert per una assegurança?
Sí. Tot el que has de fer és treure la llicència de Dia (normalment inclosa pel fet d’inscriure’t a la prova) que cobreixi la teva assegurança durant la competició, però no inclourà accidents, lesions ni possibles rescats que es puguin produir en els entrenaments.

– Si no vull fitxar per Cap club puc obtenir una llicència de Ruta/Trail Running?
Sí. Pots fer-ho com a atleta independent amb els mateixos preus i cobertura que la resta d’atletes. Tens tota la informació del procediment en el reglament de llicències.

Contacta amb nosaltres si tens més dubtes o necessites més informació: faib@faib.es


Enllaços d’interés
ITRA (International Trail Running Association)
RFEA (Real Federación Española de Atletismo) – Trail Running