Daniela García, la selecció balear de pista i Can Misses, un triple front per a l’orgull del nostre atletisme

La setmana del 5 al 11 de juliol vindria marcada per la primera de les múltiples internacionalitats que protagonitzarà el nostre atletisme aquest estiu, però també pel retorn de la selecció balear absoluta al nacional per federacions autonòmiques de pista, així com per un emotiu control de proves celebrat a la pista eivissenca de Can Misses. 

Daniela García representà el component balear de #EspañaAtletismo al XIII Cpat. Europa Sub23. La capital estoniana de Tallin acollí entre dijous 8 i diumenge 11 un esdeveniment al qual el combinat nacional realitzà una actuació històrica, de la qual l’atleta mallorquina també prengué part. Primer deixà una molt bona impressió a les semifinals de dijous, on fou segona a la primera de les sèries amb 2:04.25, classificació directa i a només 0.11 de la seva marca personal. A la final de dissabte, on era la més jove, lluità fins la mateixa línia d’arribada per aconseguir la cinquena posició amb 2:04.13, un temps que suposava, tot i que fos per una centèssima, marca personal i rècord de Balears Sub23. Tot i arribar a la cita continental amb la novena millor marca de les inscrites, García Tena demostrà com de bé ha arribat a la categoria on, entre d’altre fites, ha debutat a un continental absolut indoor, s’ha colat com a la desena millor espanyola de tots els temps a la categoria i ja ha millorat la sisena posició europea que aconseguí com a Sub20 a l’Europeu de Boras 2019. 

L’activitat d’àmbit nacional la concentrà aquest cap de setmana el Cpat. Espanya per Federacions Autonòmiques, celebrat dissabte tarda a l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona. Després de no participar-hi a l’edició 2020, la selecció balear tornà a l’esdeveniment carregat d’il·lusió i amb un equip amb molt de futur, on 15 dels 22 components eren de categoria Sub23 o inferior. El combinat illenc es classificà en catorzena posició amb una suma final de 108 punts, un balanç d’una victòria parcial i quatre marques personals. 

La nota triomfal la posà José Ángel Pinedo. El mallorquí del Fent Camí Mislata arribà a l’Hospitalet ja amb la temporada mentalment tancada, però tornà a deixar un clar exemple tant de compromís per la selecció domèstica com de qualitat dins la seva especialitat. Al segon dels seus llançaments arribà fins els 18,40 metres, que ja el situaren en primera posició, per davant fins i tot del campió nacional Tobalina, però Pinedo es regalà tancar el concurs amb 18,68… i regalà a la selecció balear 16 punts. D’entre les marques personals registrades, dues s’aconseguiren a les dues primeres curses puntuables de la jornada, els dos 400’s, gràcies a la portentosa parella Sub18 del Diana AC. Primer amb tanques, Miquel Àngel Esteller guanyà la final B (i fou el cinquè millor temps global) amb 53.51, un temps que millorava en més d’un segon la seva marca personal; mentre que a acontinuació el seu company Alejandro Martín corria en 49.62 a la volta llisa.

Posteriorment, la Sub20 del Siurell-Sa Sini Aina Mascaró millorà els seus 100 m/tanques fins els 15.08, i als 5.000 metres marxa, la benjamina de la selecció, la Sub16 de primer any Alba García (CA Sa Raval) dugué la seva plusmarca fins els 29:17.83. Tot el combinat mostrà molt bon comportament col·lectiu (i superació d’adversitats tals com les dues desqualificacions sofertes al 200 i al relleu curt) i deixà bona projecció de futur. 

Quant a l’àmbit regional, l’activitat atlètica es limità aquest dissabte a un vuitè control de proves de pista d’estiu a Can Misses. La instal·lació eivissenca mostrà un entusiasme i una voluntat imparables, i tot i haver de limitar el seu programa a curses i salts horitzontals, deixà clara evidència de la seva valuosa presència. Es registraren tres mínimes nacionals a càrrec de juvenils i cadets, les categories amb el seu nacional encara pendent. La més destacada fou la del Sub18 Mauro García-Vallés: el jove del CA Pitiús dugué la seva marca personal als 800 metres fins els 1:55.97. El seu company d’equip Mark Roper, Sub16, registrà 9:22.65 als 3.000 i la mallorquina Júlia Peña (Joan Capó Felanitx), 1.38.27 als 600 metres.

La jornada a Can Misses, reforçada per una nombrosa expedició del Diana AC, deixà palesa la voluntat no només de l’atletisme local, sinó també amb la solidaritat de components d’altres illes, per a què l’atletisme romangui a Can Misses, tot i la polèmica suscitada les darreres setmanes i l’injust desplaçament del CA Pitiús fora del tracte que la seva trajectòria mereix. 

 

Resultats – VIII Control escolar Sub14, Sub18 i federat (Eivissa, 10-Jul) 
Atletismo Balear, CA Pitiús/Delegació Eivissa, Adam Illingworth