Claudia Troppa i Speed, els millors Sub14 de Mallorca

Les nines del Claudia Troppa Sports Centre i els nins del Speed Club es proclamaren nous campions de Mallorca per equips aquest darrer dissabte d’abril, al campionat corresponent celebrat al CTEIB.

Les joves de Capdepera es mostraren molt solvents a les distintes proves del programa i s’imposaren a quatre de les vuit que conformaven el campionat, relleu inclòs, el qual precisament deixà un registre de 44.14, vuitè al rànquing nacional de l’any. La seva suma final fou de 104,5 punts, pels 97 de les atletes del Speed Club, subcampió, i els 94 de les nines del Diana AC, terceres, depsrés d’una resolució del campionat oberta fins el mateix releu final: una elevada participació de 16 equips aspirants generava que qualsevol cosa pogués passar fins el darrer moment.

Pel que fa al campionat masculí, del qual prengueren part un total de 13 equips, aquí s’imposaren de forma autoritària els joves del Speed Club. Com les campiones, guanyaren quatre de les vuit proves parcials, inclòs el relleu, però la seva regularitat arribà una passa més enllà: el seu pitjor resultat fou un únic tercer lloc. De les seves victòries sobresortiren també el relleu 4×80, que amb 42.84 és el quart millor temps del país enguany, i el registre de Joel Montes a pes, qui envià la seva marca personal fins els 10,22 metres, sisena referència estatal. El pòdium el completaren finalment, i després de molt de suspens, els campions del 2020, el VIVA Es Raiguer (82 punts), i els nins del Joan Capó Felanitx, amb 77 punts, idèntic acumulat que el del CA Montuïri, però amb una decissiva victòria a javelina.

A més a més de les ja esmentades, la jornada deixà actuacions individuals de gran qualitat a les proves de 500 metres, on els guanyadors, Paula Obrador (CA Porreres) i Geray Mota (VIVA Es Raiguer), es situaren entre els millors referents del país. Els 1:22.94 de la porrerenca són la quarta millor marca de l’any, mentre que els 1:18.62 de poderós atleta del Raiguer el situen vuité.

A l’equador del mes de maig, aquesta categoria de promoció viurà el seu campionat autonòmic 2021, també al CTEIB de Palma, un dels esdeveniments que no es pogué realitzar l’any passat, fita que donarà sens dubte un feliç retrobament entre els millors Sub14 de tot l’arxipèlag. 

 

Resultats 
Resum gràfic (Dani Espada)