Cap de setmana intens entre Sant Bartomeu i la lluna plena

Un total de cinc proves del nostre calendari tingueren lloc aquest tercer cap de setmana d’agost, amb dues proves a Mallorca i Menorca, i una altra a la pitiüsa Eivissa. De clàssiques municipals fins a novetats de caire cultural, passant per l’atractiu del trail nocturn, foren dos dies carregats de recuperació pel sector. 

Divendres 20 horabaixa tingué continuïtat la XXII Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom del Consell de Menorca i d’Elitechip, amb la seva quarta etapa en la Cursa de Sant Bartomeu a Ferreries. Mentre que més de 60 joves Sub16 i menors gaudiren de les proves escolars, un centenar d’atletes prengueren part a la prova absoluta, de 3,1 quilòmetres, d’entre els quals foren els millora Joan Solé i Maria Pallicer. El jove Sub20 sumà un triomf més al seu portentós estiu, gràcies a un temps de 10:03, seguit per Dani Pieres (Cecome Sant Lluís) i per Antonio Godoy (AA Pratenc), amb temps respectius de 10:07 i 10:31. Per la seva part, Pallicer féu gala d’amfitriona i s’apuntà un nou èxit popular amb un imponent temps de 11:42. Quedà acompanyada al pòdium per Marta Orives (Sant Josep Obrer, 12:48) i per Mónica Bosch (Artiem SC, 13:22).

L’altre esdeveniment de divendres fou una de les curses més longeves del nostre calendari, la Cursa de Sant Agustí. La prova celebrada al centre de Felanitx complí enguany la seva quadragèssima primera edició, i sense perdre la seva bona resposta per part de l’afició local: més de 150 menuts Sub14 i menors prengueren part de les curses destinades a les categories base. Una altra quinzena fou protagonista a les modalitats de marxa atlètica i marxa nòrdica, mentre que a les dues carreres grans foren més de 80 els participants. 

A la de 3,1 quilòmetres els millors foren els Sub16 Martí Ginard i Júlia Peña. El jove del CA Manacor aconseguí el triomf amb 10:46, mentre que la promesa del Joan Capó Felanitx ho féu amb 12:35. A la prova major, de 6,2 quilòmetres, s’imposaren Miquel Muntaner i Catalina Albons, amb temps respectius de 22:34 i 28:44. El pòdium masculí i el completaren Jesús Sánchez i Salvador Binimelis, i el femení, Carme Ballesteros i Cati Gelabert. 

Pel que fa a dissabte 21, l’activitat es desplegà a les nostres tres delegacions majors a un vespre ben intens. La lluna plena d’aquest cap de setmana donà un atractiu addicional a les curses, que en alguns dels casos també aprofitaren la circumstància lunar. El cas més evident fou el de la menorquina Cursa ‘Lluna Plena d’Agost’, que celebrà la seva primera edició itinerant pels recintes talaiòtics de Talatí de Dalt i Cornia Nou. Fou una prova no competitiva en cap cas, amb modalitats de 11 i 5,5 quilòmetres, de la qual gaudiren més de 750 persones. 

També tingué component cultural la tradicional ‘Ronda Murades’ a Alcúdia, Mallorca. La clàssica nocturna es retrobà amb els atletes després de dos anys en la seva XVIª edició, de la qual prengueren part més de 180 atletes. Enguany només amb la cursa absoluta de 7,4 quilòmetres, els millors resultaren Francesc Xavier Gornals i Sebastiana Llabrés, guanyadors per primera vegada a la cursa en amdós casos. Gornals (CA Campos) imposà el seu gran estat de forma des de la primera de les cinc voltes, i avançà inaccessible en solitari fins triomfar amb un temps de 22:30. L’incombustible veterà Tolo Fiol (Can Calco Hotels) el seguí de ben aprop amb notables 22:58, mentre que completà el pòdium el Sub20 del FC Barcelona Adrià Ceballos, amb 23:04. Quant a Llabrés (CA Inca), aconseguí la seva primera victòria a la fortificació alcudienca amb més d’un minut d’avantatge: 26:57 pels 27:59 de Chloe Serra i els 28:44 de la jove Júlia Peña, qui completaren les posicions de calaix. 

La darrera prova del cap de setmana anà una passa més enllà i a l’efecte de la lluna plena afegí l’encant de la natura. El Sant Antoni Trail 10K, celebrat al municipi eivissenc de Sant Antoni de Portmany, celebrà una nova edició amb una setentena d’incondicionals que, frontal al cap, gaudiren d’una activitat que es va consolidant al calendari pitiús. L’especialista William Aveiro (CA Ibiza Trail) sumà un nou èxit i es mostrà novament intratable en la seva especialitat, aquesta vegada amb un temps de 52:38, amb quasi un quilòmetre d’avantatge! Segon fou Abraham Bringué (Team Adobe Eivissa, 56:35) i tercer, Víctor Van der Driessche (56:44). La millor fèmina fou Laura Roig, amb un bon temps de 1 hora, 14 minuts i 8 segons, amb un minut just de marge respecte Catalina Vasilache, segona amb 1h15:08. Tancà el pòdium absolut l’esportista del GE Es Vedrà Cora Borrell, amb 1h17:22. 

L’estiu avança i amb ell, amb cada vegada més normalitat, el calendari atlètic popular que tant trobàrem a faltar el 2020. 

 

Resultats – Cursa de Sant Bartomeu (Dv, 20-Ago; Ferreries) 
Resultats – Classificació provisional XXII Lliga d’Estiu (Menorca) 
Resultats – XLI Cursa de Sant Agustí (Dv, 20-Ago; Felanitx) 
Resultats – XVI Cursa ‘Ronda Murades’ 
Resultats – Sant Antoni Trail 10K 2021 
Toni Pons Barro (Facebook), Ibiza Sport, Dani Espada