El Cap d’Any recuperà la tradició atlètica aquest 2021

Després d’un 2020 que no es pogué acomiadà amb les tradicionals curses de Sant Silvestre, aquesta festivitat tan vinculada a l’atletisme tornà al calendari aquest passat 2021. Divendres 31 de desembre tingueren lloc un total de quatre proves del nostre calendari, tres a Mallorca i una més a Eivissa. Proves que, tot i haver de suspendre les curses infantils per prudència sociosanitària, oferí proves d’adults molt enyorades i sentides. 

La Hidrobal San Silvestre Calvianera fou la més concorreguda de totes, la qual fregà el mig miler de participants. Sobre els seus 6,7 quilòmetres, els millors foren Aziz Boutoil i Mª Luz Tesuri. El corredor de l’ADA Calvià, en plena forma aquest 2021, ho demostrà fins el darrer moment. Després de ser tercer el 2018, Boutoil s’imposà autoritàriment amb un temps de 19:58. Els joves Martín Cuart (Sub23 de l’AD Marathon) i Toni Juan (Sub20 del Xtrem Calvià Triatló), completaren el pòdium amb 20:40 i 20:48 respectivament. Quant a Tesuri, sumà una victòria més i una latra evidència que, prova que s’inscriu, prova que guanya. La corredora argentina del SISU Team sumà un nou trimof a Mallorca amb un temps de 22:20, des de la dotzena posició de la general, i hagueren d’esperar més minut i mig per a resoldre la resta de calaixos d’honor. Fanny Villalonga i Amanda Martín foren finalment les seves ocupants, amb temps respectius de 23:52 i 24:28. 

A la cursa degana del nostre Cap d’Any, la Sant Silvestre d’Inca tornà al calendari amb la seva trenta-setena edició, amb més de 400 classificats. En aquest cas també, els dos guanyadors foren inèdits. Guillem Simonet, en un excel·lent final de temporada, sumà la seva primera Sant Silvestre amb un poderós final, que li donà la victòria amb 18:28. El corredor de l’Amistat-NovomarHotel precedí per pocs segons a Pere Antoni Ramis (VIVA Es Raiguer) i Iñaki Pena-Manso, triatleta gallec de primera fila nacional, segon i tercer amb 18:31 i 18:32 respectivament. Quant a la guanyadora femenina, Marian Campillo sumà una passa més a la seva notable progressió d’aquest 2021. L’atleta de l’Endurance SC sumà una victòria de prestigi a Inca, gràcies a un temps de 22:10. Victoria Benavides (Can Calco Hotels) i Marga Ferragut (Atletisme Inca) l’acompanyaren al pòdium gràcies a temps respectius de 22:46 i 22:51. 

L’altra prova de Cap d’Any celebrada a Mallorca aquest divendres fou la San Silvestre Picafortera, la qual es continua consolidant dins el calendari popular amb la seva vuitena edició. Amb quasi centenar i mig de participants a la prova principal (7 quilòmetres), deicà les victòries d’Andreu Marimón i Adéla Stránská. El segon classificat a la recent s’È (VIVA Es Raiguer) imposà el seu bon estat de forma per a millorar el seu tercer lloc de 2019, gràcies a un temps de 26:31. Miquel Àngel Capó (CA Campos) el secundà amb 26:55, mentre que la tercera posició fou per Pedro J. Dols (CE Total Team, 27:56). La txeca Stránská tingué una bella lluita pel triomf, precisament amb la guanyadora de s’È, Bel Calero, però la centreeuropea mostrà la seva bona forma i s’apuntà la victòria amb 30:34, des de l’onzena posició de la general, pels 31:02 de la corredora del Malift MallorcaTrail. El pòdium el completà Leonor Font, amb un temps de 31:50. 

Fou un horabaixa en què l’atletisme popular donà una passa de gegant cap a la normalitat, només condicionada pel nou augment de la incidència de la pandèmia, la qual obligà a suspendre les curses infantils originalment programades en alguns dels esdeveniments. 

 

Resultats – IX Hidrobal San Silvestre Calvianera 
Resultats – XXXVII Sant Silvestre ‘Ciutat d’Inca’ 
Resultats – VIII Sant Silvestre de Can Picafort 
Teresa Ayuga (Última Hora), Dani Espada, Elitechip