Campos donà continuïtat a la recuperació de les clàssiques

Aquest cap de setmana també deixà activitat popular sobre l’asfalt gràcies a una nova edició d’una de les clàssiques del nostre calendari, la Semi-marató ‘Fira de Maig’ de Campos. La prova, que celebrava la seva XLIIª edició com a la més antiga de Mallorca, repartí el seu programa en dues jornades, amb les categories escolars participants dissabte horabaixa i les dues curses principals diumenge dematí. 

A la cursa estel·lar de 12,2 quilòmetres, Xavier Gornals (CA Campos) aconseguí la victòria després d’haver estat segon el passat desembre, superat pel potencial del valencià Víctor Ruiz. Però enguany fou Gornals qui s’exhibí i s’apuntà la victòria amb un marge considerable de més de minut i mig. Al seu temps de 39:44 el seguiren els 41:20 del triatleta de l’Amistat-NovomarHotel Rafael Ángel, i els 42:35 de Biel Forteza (CN Llucmajor). Pel que fa a la categoria femenina, es visqué un duel emocionant resolt només al tram final de la prova a favor de Yessica Pérez, amb un temps de 49:44, front els 50:08 de Marga Adrover. La veterana Nuria Pérez (CA Fidípides) completà el pòdium amb 51:06. 

La cursa de 6,5 quilòmetres quedà dominda pel local Jaume Bauzá, també del club organitzador. Qui fos tercer a la cursa estel·lar de 2020, aconseguí el triomf a la distància curta amb un temps de 20:49, gràcies a una millor fortaleza final després de compartir cursa amb el seu compnay d’equip Joan Ferrer (21:02) i el Sub20 Alex J. Durán (Joan Capó Felanitx, 21:21). Aquí la millor fèmina fou la triatleta internacional Xisca Tous. La mallorquina del CN Llucmajor demostrà bon estat de forma creuant la meta com a vuitena classificada de la general amb un temps de 22:33. Quedà acompanyada al pòdium per la veterana Sebastiana Llabrés (CA Inca) i per Mª Jesús Pérez, amb temps respectius de 23:44 i 25:16. 

La jornada de diumenge deixà una participació superior als 250 atletes entre les dues modalitats celebrades, xifra a la qual s’hauria de sumar l’animada jornada infantil de dissabte horabaixa. Tot plegat, una nova evidència de la paulatina recuperació de l’atletisme popular que, tot i mantenir responsablement les mesures de seguretat sanitària encara necessàries, veu cada vegada més proper el restabliment de la normalitat al seu calendari. 

 

Resultats 
Emilio Queirolo (Última Hora)