Boutoil i Pallicer es mostren intractables a la Gran Via Asima

Aquest dimarts 12 d’octubre tingueren lloc dos nous campionats de Balears 2021. Fou dins de la Cursa MultiPalmaSports 2021, la qual acollí el VII Cpat. Balears de 10 Qm en Ruta i el III Cpat. Balears de Milla en Ruta, sobre els circuits establerts a la Gran Via Asima de Palma. 

Després de la cursa popular de 5 quilòmetres, amb quasi noranta participants classificats i on els millors foren Alejandro Álvarez (CA Badia de Palma, 16:44) i Maria Àngels Mestre (Amistat-NovomarHotel, 19:19), i després de les milles populars i escolars (la Sub16 del Diana AC Sandra Vadell i el Sub14 del VIVA Es Raiguer Geray Mota demostraren un gran futur), es donà pas a les tres curses pertanyents als campionats. 

A la milla femenina Rosa Serra es proclamà nova campiona de Balears absoluta. La Sub23 del Siurell-Sa Sini es mostrà valenta i confident amb les seves possibilitats i a la primera de les dues voltes al circuit ja quedà en solitari. El seu avançament culminà en un nou títol absolut per ella, acreditat amb un temps de 5:27. La segona posició correspongué a la Sub20 del Speed Club Laura Radó, perseguidora en solitari durant tota la cursa, registrada en 5:31, mentre que el bronze, amb desenvolupament de cursa similar, fou per Marian Campillo, F35 de l’Endurance SC qui marcà un temps de 5:47.

La prova masculina que vingué a continuació fou tot un desplegament d’espectacle: més d’una trentena d’aspirants prengueren la sortida. Liderant el cap de cursa es situà valent Usama Ouekkai, de l’Endurance SC, corredor emergent en progressió aquest 2021. El seu lideratge el sostingué fins la darrera corba, quan els seus perseguidors llançaren els seus atacs. Tomeu Rigo i Xavier Cubas passaren Ouekkai, i al desenllaç final es mostrà més fort el menorquí del Cecome Sant Lluís. Cubas es proclamà campió amb 4:35, seguit de Rigo (Amistat-NovomarHotel, 4:36) i Ouekkai (4:37), en un final de cursa vibrant. 

El Sol lluïa bé i quedava la prova reina del dematí, els 10 quilòmetres. A la primera de les quatre voltes, es conformà un cap de cursa amb els principals aspirants: els mallorquins Aziz Boutoil, Xavier Gornals i Rafa Ángel, el menorquí Joan Wager i l’eivissenc Adrián Guirado. Sempre amb Boutoil al capdavant, el ritme del marroquí de l’ADA Calvià anà descomposant el grup: a la segona volta es despenjà Ángel, a la tercera Wager… Mentrestant, la menorquina Maria Pallicer es mostrava inabordable per la resta d’aspirants al títol femení, corrent a un ritme fort que en cas de sostenir suposaria una gran marca. 

La victòria i el títol masculí es resolgué quan el trident final d’aspirants entrà al darrer quilòmetre. Boutoil donà el canvi final que el deixà en solitari, rumb cap a un nou títol, el qual afegiria als de 3.000 (hivern), 5.000 i 10.000 metres (estiu). Amb el seu temps de 32:09 passà del subcampionat de 2020 a la corona de 2021, reforçant la seva figura d’atleta temible a les grans competicions. La plata fou finalment per Guirado (PD Santa Eulària) amb 32:17, mentre que Gornals (CA Campos) es féu amb el bronze amb 32:36 (igual que al 2020), només dos dies després d’imposar-se brillantment a la mitja marató de la Zafiro Palma Marathon. 

Quant al títol femení, Pallicer sostingué el seu monòleg, i des de la setzena posició de la general, es proclamà nova campiona balear de la modalitat… amb excel·lents 35:37, un temps que és dels 17 millors nacionals de tots els temps en atletes F40. L’exhibició de la ferrerienca deixà menor la gran marca de Rosa Mª Córdoba (CA Montuïri), qui amb 38:37 repetí la plata de 2020. El bronze absolut fou per Emma Parra, de l’Amistat-NovomarHotel, qui aprofità el defalliment de forces de la seva companya Gabriela Alemany, tercera fins el darrer quilòmetre: 39:59 per 40:11. 

 

Resultats – VI Cpat. Balears de 10 Qm; III Cpat. Balears de Milla en Ruta 
Resultats – Cursa MultiPalmaSports 2021 (10 Qm) 
Resultats – Cursa MultiPalmaSports 2021 (5 Qm i Milla) 
Resum gràfic (Dani Espada) – Cursa MultiPalmaSports 2021