Borja Rodríguez i Ionela Clara, guanyadors a la Mitja marató de Formentera

Aquest cap de setmana l’atletisme tornà a la més paradisíaca de les nostres delegacions amb la XIIIª Mitja marató ‘Illa de Formentera’. Dissabte horabaixa, més de 2.600 atletes prengueren part de les dues modalitats incloses a l’esdeveniment, la de 21,098 quilòmetres i els 8 Km Sant Ferran – La Savina. 

La prova llarga tingué com guanyadors a Borja Rodríguez i a Ionela Clara. El madrileny de l’AA Móstoles imposà la seva bona forma i passà l’equador de la cursa ja amb un minut d’avantatge, marge que sostingué fins a l’arribada al port de La Savina, on es coronà amb 1h10:23. Els seus més immediats perseguidors foren els corredors del VIVA Es Raiguer Andreu Marimón i Toni Gran, qui completaren el pòdium amb 1h10:59 i 1h13:35. Quant a Clara, la guanyadora femenina també marxà al capdavant de la categoria en tot moment, si bé amb marges no tan amples. L’atleta romanesa de l’Atletisme Canet de Berenguer creuà la meta en la posició 50ª de la general i es féu amb el triomf amb 1h27:56. Quedà acompanayada al pòdium per Isabel Parra (1h29:35) i Elena Sánchez-Barbudo, qui repetí el seu tercer lloc de 2019 amb 1h30:10. 

Els 8 kilòmetres que anaren des de Sant fins el port quedaren comandats pel mallorquí del VIVA Es Raiguer Diego Martínez, guanyador amb 28:15. Toni Ques (YesWithCancer) i el jove local Llorenç Vidal (Playas de Castellón) completaren el pòdium amb 28:38 i 28:58 respectivament. Aquí la millor fèmina fou Roser Mañosa, gràcies a un temps de 33:03, pels 34:26 de Cristina García i els 35:05 de Natalia Fernández. 

Ruta a Mallorca i Menorca 
L’illa de Mallorca celebrà dues curses populars, ambdues diumenge dematí. Una d’elles fou la V Cursa de Bombers, aquesta edició amb seu a Manacor. Més de centenar i mig d’atletes prengueren part de les seves dues curses principals, de 5 i 10 quilòmetres. A la llarga s’imposaren Joan Ferrer i Marina Grosso. L’atleta del CA Campos dominà amb facilitat la distància i aconseguí el triomf amb 33:05, quedant acompanyat al pòdium per Toni Jofre i Biel Martínez. Per la seva part, Grosso (Xavi Bonnín Team), fou setzena de la general i primera fèmina amb 39:28, seguida de Maria Ferreiro i Bel Duran. Als 5 quilòmetres els millors foren David Pérez (CA Inca, 19:02) i Yessica Pérez (20:52). 

L’altra cursa popular tingué lloc a Sa Pobla, gràcies a la solidaritat del CEIP Sa Graduada. La prova principal, de 5,7 quilòmetres, tingué com a guanyadora absoluta Bel Calero. L’atleta del Malift Mallorca Trail sumà un èxit més a la cursa i no només encadenà la seva quarta victòria consecutiva (ha guanyat totes les edicions), sinó que aquesta vegada ho féu des de la primera posició de la general, amb un formidable temps de 21:22. El pòdium femení el completaren Xisca Horrach i Pedrona Serra, mentre que els millors homes de la cursa foren el jove Iker Morilla (CA Joan Comes Sa Pobla, 21:32), Pedro Solís i Jaume Ordines. La cursa pogué tornar-se a celebrar tres anys després. 

La tercera prova dominical tingué lloc a Maó, amb motiu dels 25 anys del Club Vidalba. La Plaça de l’Esplanada de Maó fou centre neuràlgic d’una cursa que també disposà un component solidari i especialment visibilitzador amb la participació de persones amb tota mena de capacitats. La classificació la lideraren Nil Riudavets (Artiem SC) i Sergi Reurer (Alaior Esport), ambdós registrats en 15:56, amb Jonathan Carreras, també de l’Alaior, tercer en 16:18. Maria Pallicer sumà un triomf més al circuit insular des de la setena posició de la general, gràcies a un temps de 17:27. Cristina García (Alaior) i Dana Vergara (Spartans Academy) completaren el pòdium amb temps compartit: 22:28. 

ADA Calvià i Llobera 
En l’apartat d’actuacions més enllà de les Illes, una setmana més hem de destacar les signades per atletes de l’ADA Calvià. El corredor Aziz Boutoil es desplaça fins a Mijas, Màlaga, on es féu amb la victòria als 10 Km Acristalia ‘Villa de Mijas’, amb un temps de 32:05. A la Marató Internacional de Marrakech, el M50 Joan Pere Carbonell participà de la mitja distància, on registrà un bon temps de 1h20:40. 

D’altra banda, la mallorquina Àngels Llobera sumà un nou èxit al seu impecable rendiment sobre trail. Aquesta vegada fou a Girona, al Trail Cap de Creus, on l’atleta del CA Montuïri s’imposà a la modalitat de 22 quilòmetres amb un temps de 2h22:06 (fou 25ª de la general). 

 

Resultats – XIII Mitja marató ‘Illa de Formentera’ 
Resultats – V Cursa de Bombers 
Resultats – IV Cursa solidària ‘CEIP Sa Graduada’ 
Resultats – Cursa solidària 25 anys ‘Club Vidalba’ 
Imatges – 1/2 marató de Formentera, Elitechip, Josep Bagur (Última Hora), Laura Becerra (Última Hora), ADA Calvià